Jelle van Es
Jelle van Es Tech 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Sonos Voice is ideaal voor iedereen die privacy belangrijk vindt

Vandaag de dag heb je veel verschillende soorten services die je de mogelijkheid geven om met voice controls je apparaten te besturen. Wat dat betreft dot Sonos Voice dus niet iets dat we nooit eerder hebben gezien. Maar het is wel een mooie oplossing voor hen die twijfels hebben bij privacy.

Want met de Sonos Voice worden er geen data gesprekken naar de cloud gestuurd. Alles blijft lokaal, waardoor je op dat gebied dus veilig zit. Tegelijkertijd denkt het bedrijf ook andere interessante voordelen te bieden.

Maak kennis met Sonos Voice

Goed, privacy is dus min of meer gegarandeerd met de Sonos Voice. En daarmee heeft het bedrijf een belangrijke obstakel voor mensen die twijfelen over voice controls weggenomen. Tegelijkertijd zijn er nog wel andere dingen. Zo vind ik het vaak gewoon sneller om op je smartphone je favoriete nummer te selecteren. Toch denkt Sonos dat het ook voor mij iets biedt. Je hoeft slechts één keer Hey Sonos te zeggen en vervolgens kun je makkelijk verschillende commando’s geven. Denk daarbij aan het afspelen van je favoriete nummer, de volume aanpassen of de muziek vanaf je ene Sonos-producten over te zetten naar het andere. En dat alles gaat snel, dat maakte de demonstratie die we voorgeschoteld kregen wel duidelijk. Daarnaast is het fijn dat Sonos Voice beschikbaar is voor iedereen die nu een Sonos-product met speaker in huis hebt. Je hoeft dus niks nieuws aan te schaffen.

Sonos Voice
Sonos Voice (Afbeelding: Sonos)

Voor de stem van Sonos Voice is gekozen voor Giancarlo Esposito. Deze acteur ken je waarschijnlijk wel van zijn rollen in series als Breaking Bad, Better Call Saul en The Mandalorian. Zijn stem komt heel natuurlijk over en is zeer vriendelijk. Bovendien gaat het allemaal erg snel. Nadat de voice command is gegeven, wordt het bijna direct uitgevoerd.

Giancarlo Esposito (Afbeelding: Sonos)

Nog wel wat beperkingen

Ik denk dat Sonos Voice heel erg fijn is. Toch zijn er wel wat beperkingen. De service wordt op 1 juni gelanceerd, maar is in eerste instantie bedoeld voor de Amerikaanse markt. Daarna volt de lancering voor de Franse markt. Wanneer we in Nederland aan de beurt zijn, dat is niet bekend. Ook is het maar de vraag in hoeverre het gaat werken als je graag Nederlandstalige muziek afspeelt. Ik betwijfel of ‘Hey Sonos, play André Hazes’ gaat werken. Daarnaast werkt de service bij de lancering nog niet met Spotify. Enkel services als Sonos Radio, Apple Music, Pandora en Deezer worden ondersteund. Andere services moeten later toegevoegd worden, maar op wat termijn dat gaat zijn, is nog niet bekend.

De Sonos Ray gecheckt: compacte en krachtige soundbar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.