Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk stuurt verontrustende tweet na dreigement uit Rusland

Elon Musk heeft gisteravond een verontrustende tweet de wereld in gestuurd. Dat is geen nieuws, en waarschijnlijk is het weer een of andere rare uitspatting. Maar na zijn openlijke steun aan Oekraïne en uitdagende kritiek richting Rusland ga je er toch even iets anders over denken. Hoe serieus is het ‘dreigement’ van de Rus Dmitry Rogozin richting de Twitter-baas?

If I die under mysterious circumstances, it’s been nice knowing ya“, schreef ‘s werelds rijkste persoon gisteren op Twitter. Zijn tweet volgde na een perscommuniqué van de voormalige vicepremier van Rusland Dmitry Rogozin, die stelt dat Elon Musk “het Oekraïense Nazi-regime steunt met Starlink-satellietcommunicatieapparatuur”. Dmitry Rogozin is tegenwoordig hoofd van ruimteagentschap Roscosmos.

Elon Musk reageert op dreigend bericht uit Rusland

In het perscommuniqué van Dmitry Rogozin, gestuurd naar de staatsmedia in Rusland, staat ook dat Elon Musk “verantwoordelijk zal worden gehouden” voor zijn acties. “Ongeacht hoe je jezelf voor de domme houdt.”

Voor de mensen die geen Russisch kunnen lezen, heeft Elon Musk het Russische perscommuniqué vertaald in het Engels.

Later stuurde Elon Muks nog een tweet met betrekking tot de invasie van Rusland in Oekraïne. “Er zijn geen engelen in de oorlog.” Wat hij daarmee bedoelt, valt ook breed te interpreteren.

Om later weer over te gaan op de orde van de dag. “Chocolademelk is zo lekker. Net een beetje gehad.”

En dan was er nog een bezorgde moeder, de de gein van deze conversatie in ieder geval niet inziet. Juist, de moeder van Elon Musk. “Niet grappig”, beet ze haar zoon toe op Twitter.

Twitter

Elon Musk nam onlangs Twitter over voor ongeveer 43 miljard euro. Daarvoor daagde hij Rusland, en Poetin in het bijzonder, al eens uit. En dat is slechts een van zijn vele rare fratsen op het netwerk dat nu van hem is. Lees hier een interessante column over de schaduwkant van de overname.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.