Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 29 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Jude Law speelt belangrijke rol in nieuwe Star Wars-serie

In navolging op de net uitgebrachte Obi-Wan-serie heeft Disney alweer een nieuw project aangekondigd. Dit keer krijgt acteur Jude Law een grote rol in Star Wars Skeleton Crew.

Disney zit niet op zijn handen: het bedrijf is in volle overgave nieuwe Star Wars-series en films aan het maken. Een ervan is Star Wars Skeleton Crew, met een belangrijke rol voor de Britse acteur Jude Law.

Kids

Hoewel Jude Law een grote rol speelt in de serie (hij is onder andere bekend van The Talented Mr. Ripley, A.I., Fantastic Beasts, The Imaginarium of Doctor Parnassus en Sherlock Holmes) zijn het vooral vier kinderen die de hoofdrollen krijgen.

jude law
Law in The Talented Mr. Ripley (Afbeelding: Paramount Pictures)

De Star Wars-serie Skeleton Crew wordt geregisseerd door Jon Watts die ook de laatste drie Spider-Man-films schoot. Daar werd door Disney miljarden mee verdiend. Het recentste deel uit die serie, No Way Home, heeft inmiddels ruim 1,8 miljard dollar (1,67 miljard euro) opgebracht.

Welke rol Law gaat spelen in de nieuwe serie is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de serie zich afspeelt na alle events na The Return of the Jedi. Dat maakt het meteen een project dat los staat van de zogenoemde Skywalker-saga.

Goonies en Stranger Things

Scriptschrijver Christopher Ford stelt dat Skeleton Crew een mix wordt van The Goonies en Stranger Things. “De hoofdrollen worden gespeeld door jonge acteurs, maar het wordt geen kinderserie”, aldus Ford.

“Ik vind het leuk om Star Wars via kinderen vanuit een ander perspectief te benaderen”, legt Ford verder uit. “Op die manier zie je het universum door een ander paar ogen.”

Star Wars-series

Disney is wat dat betreft goed aan de weg aan het timmeren. Met The Mandalorian heeft het vele nieuwe abonnees binnengesleept voor Disney+. En met de briljante serie Obi-Wan Kenobi komen er zeker nog meer bij.

Al Star Wars-beu? Wij nog niet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.