Dennis Mons
Dennis Mons Disney+ 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+ is precies wat je van Star Wars wil zien

In het verleden is Star Wars een enorme melkkoe gebleken. Disney nam de franchise over van George Lucas voor een kleine 4,5 miljard euro. Fans stonden er echter niet om te springen en met de middelmatige sequels kregen ze gelijk.

Disney sneed zichzelf in de vingers door een zootje te maken van de Star Wars-sequels (VII, VIII en IX). Spijtig, aangezien zowel J.J. Abrams als Ryan Jonhson fantastische regisseurs zijn. Genoeg inkomen, maar weinig liefde. Goddank hebben we nog series als The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Rebels, Clone Wars en The Bad Batch. Dat is wel mede dankzij producers Dave Filoni en Jon Favreau. Nu is het de beurt aan Obi-Wan, en de Jedi Master heeft de skills.

Obi-Wan is magistraal

Hoe de serie Obi-Wan Kenobi zich dit seizoen uitpakt valt te bezien, maar de eerste afleveringen die nu op Disney+ staan, zijn fantastisch. Niet alleen haalt het met passie de prequels aan, die in retrospect echt niet zo slecht zijn als de trilogie-sequels, maar veel bekende gezichten komen voorbij. Welke dit zijn, laten we even aan jullie over (no spoilers).

obi-wan disney+ disney obi-wan kenobi
Oogje in het zeil houden op Luke. (Afbeelding: Disney)

Het verhaal in de Obi-Wan-serie is vooral gericht op het feit dat de Jedi Master schuchter is geworden. Precies zoals we ‘Ben’ ook kennen uit Star Wars: A New Hope. Hij is teruggetrokken en is na Order 66 (waarbij de Jedi opgejaagd worden) klaar met alles wat met de Jedi te maken heeft.

Star Wars Inquisitors

Obi-Wan wordt nagezeten door de zogenoemde Inquisitors, die alles op alles zetten om Jedi te vermoorden. Hij wil zich schuilhouden maar moet echter weer zijn lightsaber tevoorschijn trekken om een zekere prinses te redden, ondanks het feit dat hij beloofde Luke Skywalker te allen tijde te beschermen.

Obi-Wan Star Wars Obi-Wan
Moses Ingram als Third Sister. (Afbeelding: Disney)

Los van de Inquisitors (briljant gespeeld door onder andere Mosas Ingram en Sung Kang) moet Obi-Wan dealen met zijn aartsrivaal: Darth Vader (Hayden Christensen). Laatstgenoemde stuurt de Inquisitors aan en wil niets liever dan de Jedi uitroeien.

Er bestaat een grote kans dat aan het einde Ewan McGregors Obi overgaat in die van de briljante acteur Alec Guinness; de serie is van kop tot kont afgerond. Daarnaast hebben we ook een jonge Luke gezien én keerde Grand Moff Tarkin terug (hoewel de acteur Peter Cushing al gestorven was).

Dus geniet van Obi-Wan Kenobi, wat een perfecte serie is voor liefhebbers van zowel de Original Trilogy als de prequels. Dit is hoe Star Wars hoort te zijn. Mocht je nog geen tijd hebben om te kijken, dan is er altijd nog de trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.