Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 10 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De trailer van Obi-Wan Kenobi zit vol easter eggs: spot jij ze?

De eerste trailer (een teaser) van de serie Obi-Wan Kenobi is een feit. Star Wars-fans kijken er nu al jaren naar uit en de kans is groot dat dit de beste Star Wars-serie ooit gaat worden. We spotten een aantal easter eggs, waarvan er vast nog veel meer zijn.

Ga even zitten en kijk vooral eerst de trailer.

Easter eggs in de trailer van Obi-Wan Kenobi

Het is absurd hoeveel verborgen parels en referenties er in de teasertrailer van Obi-Wan Kenobi zitten. We hebben getracht om de belangrijkste op een rij te zetten, maar ongetwijfeld vinden de die-hard fans er nog veel meer. Mail ons gerust.

Muziek in de oren voor Star Wars-fans

Het meest overduidelijke intrigerende feit van de trailer is de soundtrack van Duel of the Fates. Volgens sommigen is het de beste Star Wars-soundtrack die componist John Williams ooit heeft geschreven. Beter nog dan de Main Theme en de Imperial March. Duel of the Fates maakte zijn debuut in The Phantom Menace, tijdens het gevecht van Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn met Darth Maul. Gaan we die Sith Lord nog een keer terug zien? Het is aannemelijk, aangezien hij ineens opdook aan het einde van de film Solo.

Darth Maul Disney+
Darth Maul (Afbeelding: Lucasfilm)

Subtieler zijn twee andere tracks van John Williams. In eerste instantie horen we een klein loopje, exact het deuntje dat we horen in A New Hope als Obi-Wan Kenobi voor het eerst wordt getoond. Daarnaast horen we een stukje van Battle of Heroes, wat ook de muziek was toen Obi-Wan en Anakin Skywalker hun gevecht hadden op Mustafar, waarbij Anakin in lava viel en uiteindelijk Darth Vader werd ‘dankzij’ de Emperor. Het wijst er dus op dat we alsnog een tweede duel krijgen tussen de Jedi Master en de Sith Lord.

Inquisitors

Het meest intrigerende is echter dat de Obi-Wan-serie volledig duikt in de Star Wars lore die we nog niet eerder hebben gezien in live action-films en series. Meest toonaangevende zijn de Inquisitors: een groep voormalige Jedi in dienst van de Empire, dat als voornaamste doel heeft om op Jedi te jagen. Er zitten bekende gezichten tussen, zoals de Grand Inquisitor en de Fifth Brother, die we kennen van onder meer de animatieserie Rebels en de game Jedi: Fallen order. Maar er zijn ook twee nieuwe personages in die rol waar we nog niets over weten. Een van hen is Reva, gespeeld door Moses Ingram (The Queen’s Gambit). We hebben geen idee wie zij is. Ze komt niet voor in de comics of animatieseries waar de Obi-Wan Kenobi-serie ogenschijnlijk op gebaseerd is.

Obi-Wan
(Afbeelding: Disney+)

We zien daarnaast een vergadering van de Inquisitors, die duidelijk nog druk bezig zijn met Order 66, dat stelt dat alle Jedi moeten sterven. Dat brengt ineens wel de vraag op: waar zijn deze elitetroepen gebleven in A New Hope (Episode IV)? Het is wel fantastisch dat we nu de ronddraaiende lightsabers van onder anderen de Grand Inquisitor zien (hopelijk gaat er niet mee vliegen als Marry Poppins, het was al tergend genoeg om Leia dat te zien doen), maar dit zijn geen klootviooltjes die je zomaar onder het gras legt. Krijgen we daar antwoord op?

De podracer van Luke Skywalker

Intrigerend feit is ook dat Obi-Wan Kenobi in de trailer een kijkje houdt op Luke Skywalker. We zien de jonge versie van hem net doen alsof hij aan het podracen is, net als zijn vader Anakin (en dus later Darth Vader). Desalniettemin zegt Jedi Master Obi-Wan “blijf verborgen”, terwijl hij Luke begluurt door zijn verrekijker. Frappant feit is wel dat Obi ervoor heeft gekozen om Luke te ‘verstoppen’ bij zijn oom Owen (wederom gespeeld door Joel Edgerton), wat voor de Empire en Vader niet heel moeilijk te traceren zou moeten zijn. Beetje dom, Oobs.

Obi-Wan kenobi, trailer
Luke Skywalker die podracet (Afbeelding: Disney+)

Voor mensen die bang zijn dat we wederom een hele serie krijgen op de zandplaneet Tatooine: geen zorgen. Het is inmiddels duidelijk dat Obi-Wan van de planeet vertrekt, hoogstwaarschijnlijk om de veiligheid van Luke te garanderen. Of hij vervolgens weer terugkeert naar zijn grot is verder vooralsnog een raadsel.

Darth Vader

En als we het toch over Anakin hebben: Hayden Christen komt dus terug als Darth Vader. We zien hem niet in de trailer, maar horen hem aan het einde ademen. Feitelijk had Rogue Squadron een soortgelijke strategie moeten hebben in die trailer, want het was een enorme spoiler destijds. Hoe Christensen zijn rol als Darth Vader gaat invullen blijft gissen, maar de verwachting van fans is dat hij pas halverwege het seizoen zijn intrede maakt. De acteur is met zijn 1,83 meter toch een stuk korter dan wijlen David Prowse (die destijds Vader speelde) die 1,98 meter was. Hij moet het dus hebben van de maniertjes en stature van Prowse. Maar gaat James Earl Jones weer de stem van Darth Vader doen? Zoveel vragen.

Hoe dan ook is de kans dat Obi-Wan Kenobi de beste Star Wars-serie ooit wordt aannemelijk. En ja, we hebben al gespeculeerd over de veronderstelling dat de serie beter wordt dan The Mandalorian.

Zie jij nog meer easter eggs in de trailer? Mail ons!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.