Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eten & Drinken 28 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Cheers! Deze verrassende cocktails bevatten slechts 3 ingrediënten

Heb je zin in een avond cocktails drinken, maar sta je niet te springen om een ellenlange boodschappenlijst en veel tijd in de keuken doorbrengen in plaats van bij je gasten? Dan zijn deze makkelijke cocktail recepten met slechts drie ingrediënten iets voor jou, want simpeler kan bijna niet.

Onderstaande makkelijke cocktail recepten komen uit het boek 3 ingrediënten per cocktail van Kate Calder, een boek vol (hoe raad je het) cocktails met slechts drie ingrediënten. Calder werkt al meer dan 10 jaar in de keukens van onder andere BBC GoodFood en Waltrose – qua smaak zit het bij deze cocktails dus wel goed.

Makkelijke cocktail recepten met 3 ingrediënten

Teqroni

De Teqroni lijkt op de klassieke cocktail Negroni, alleen maak je een Teqroni met tequila in plaats van gin. Daarmee wordt de smaak van de cocktail minder bitter, waardoor ‘ie gemakkelijker naar binnen glijdt.

Dit heb je nodig:

  • 30 ml Tequila Silver
  • 30 ml Aperol
  • 30 ml zoete Vermout

Vul je tumbler met ijs en zet het glas aan de kant. Vul je cocktailshaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Roer 20 seconden, zeef de cocktail boven je glas en serveer. Garneer de cocktail met een zure kers.

makkelijke cocktail, drie ingrediënten, teqroni recept, alcohol
(Foto: uit het boek '3 ingrediënten per cocktail')

Cuba Libre

Wist je dat de Cuba Libre een Cubaanse oorsprong heeft? Vandaar de exotische naam van het drankje. Deze cocktail is ideaal om de avond mee te beginnen, omdat het zowel suiker als cafeïne bevat.

Dit heb je nodig:

  • 30 ml lichte rum
  • 3 partjes limoen
  • 120 ml cola (of genoeg om af te vullen)

Vul je longdrinkglas met ijs. Schenk de rum erbij, knijp de limoenpartjes erboven uit en laat ze vervolgens in het glas vallen. Vul af met cola, roer goed en serveer.

makkelijke cocktail, drie ingrediënten, cuba libre recept, alcohol
(Foto: uit het boek '3 ingrediënten per cocktail')

Drunk Uncle

Als je van whisky houdt, dan is de Drunk Uncle cocktail echt iets voor jou. Deze cocktail heeft een rokerige smaak. Calder raadt in het boek 3 ingrediënten per cocktail wel aan om voor een vermout bianco te gaan in plaats van een droge vermout – bianco is zoet, en dat geeft deze cocktail precies de balans die het nodig heeft.

Dit heb je nodig:

  • 60 ml whisky
  • 30 ml Cynar Amaro (bittere Italiaanse likeur) of Campari
  • 30 ml Vermout Bianco

Vul je tumbler met ijs en zet het glas aan de kant. Vul je cocktailshaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Roer 20 seconden, zeef de cocktail boven je glas en serveer. Garneer de cocktail met een schijfje grapefruit.

makkelijke cocktail, drie ingrediënten, drunk uncle recept, alcohol
(Foto: uit het boek '3 ingrediënten per cocktail')

Het boek 3 ingrediënten per cocktail van Kate Carter verschijnt op 3 juni 2022. Hier doe je alvast een pre order.

Meer cocktail recepten

Op zoek naar nog meer makkelijke cocktail recepten? Whisky-liefhebbers mogen deze cocktails met whisky niet missen. Ook lekker: cocktails met bier en cocktails met koffie, voor als je die cafeïne kick nodig hebt. Drink je liever een avond geen alcohol, of zweer je alcoholische dranken helemaal af? Stap dan over op deze verfrissende mocktails, die je echt niet alleen met Dry January op het menu hoeft te zetten.

James Bond-cocktails om thuis te maken (ingrediënten + bereiding)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.