Stijn Kuster
Stijn Kuster Gezondheid 28 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Van dit spinning-technofeest word je een stuk fitter en gezonder

Bier, ongezond eten en slecht slapen. Een technofeest of -festival staat niet bekend om gezondheid. Toch kunnen deze twee heel goed gecombineerd worden. Zo heeft Saint & Stars een ‘Holy Ride’. Een high intensity workout en clubervaring, gecreëerd door het team van Awakenings festival.

In de basis is het normale spinningles die 50 minuten duurt. In iets minder dan een uur verbrand je tot wel 1.000 calorieën. De calorieën kan je bijhouden via een app. Ook zie je via je telefoon nauwkeurig je hartslag, de gekozen weerstand en nog veel meer statistieken over je lichaam en training.

Een technofeest en spinningles

De technomuziek tijdens het spinnen zorgt voor extra energie. Naast de oppeppende muziek van Awakenings, is er ook een heuse lichtshow aanwezig. Hierdoor lijkt het tijdens het Holy Ride-programma echt lijkt alsof je in een club staat.

technofeest, spinning
(Afbeelding: Saints & Stars)

Echter, er is een verschil met een technofeest. In plaats van een bekende DJ, staan er trainers voor de klas die je motiveren. Bijvoorbeeld Channah Hewitt, bekend van The Voice Of Holland, Lion King en Tina Turner.

Nog alleen te volgen in Amsterdam

Momenteel biedt alleen de Saint & Stars sportschool in Amsterdam de Holy Ride aan. Wanneer je een abonnement van 109 euro per maand neemt, kan je alle work-outs onbeperkt volgen in een van de twee locaties in Amsterdam.

11 sporten waarbij je de meeste calorieën verbrandt

Als je op zoek bent naar nog meer nieuwe manieren om fit te worden, check dan ook eens HADO. Deze Japanse sport is nu ook in Nederland te beoefenen en wint aan populariteit. Het is soort combinatie van gamen en sporten waarbij je trefbal speelt, maar dan next level. Meer daarover lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.