Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Lion King stoot origineel uit top 10 best bezochte films ooit

Minder emotie of niet, de nieuwe Lion King is het origineel voorbijgestreefd. Althans, als het om het bezoekersaantal in Nederland gaat.

De nieuwe versie van de The Lion King, ten onrechte live-action genoemd, heeft de resultaten van de originele Disney-film in de Nederlandse bioscopen overtroffen. De digitaal getekende remake heeft binnen zes weken meer dan 2,574 miljoen mensen weten te trekken in Nederland. Dit is een paar duizend bezoekers meer dan het origineel uit 1994

New THE LION KING (2019) Trailer

New The Lion King (2019) live action TV spot + trailers.

Disney heeft de cijfers dinsdag uit de doeken gedaan, maar aan de zegetocht komt nog lang geen eind. De film staat al zes weken bovenaan lijst met best bezochte bioscooptitels van dit moment, inmiddels op de voet gevolgd door Once Upon a Time in Hollywood.

Originele Lion King uit top 10 gestoten

The Lion King (2019) heeft nu wel The Lion King (1994) uit de top 10 van best bezochte bioscoopfilms in Nederland ooit gestoten. De best bezochte films zijn nog altijd The Sound of Music (3,99 miljoen), Irma la Douce (3,62 miljoen) en Titanic (3,4 miljoen).

The Lion King doet het niet alleen in Nederland heel goed, wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm binnen zes weken gestegen naar meer dan 1,5 miljard dollar. Hiermee staat de film ook wereldwijd inmiddels in de top 10 van meest succesvolle titels aller tijden. De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwenjong Simba die het op moet nemen tegen zijn boze oom Scar.

Emotie

The Lion King is zo mooi getekend, dat het nauwelijks nog iets aan de verbeelding overlaat en emotie minder te zien is dan in het origineel. Dat is een beetje de algemene kritiek. Maar het had ook anders gekund, zo bewijst grafisch ontwerper Nikolay Mochkin. Bekijk hier hoe de moderne tekentechnieken wel over emotie en grote ogen beschikken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP/Manners

Reageer op artikel:
Nieuwe Lion King stoot origineel uit top 10 best bezochte films ooit
Sluiten