Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 15 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is de sterkste drank ter wereld die onder meer absint de baas is

Je schijnt hem puur te kunnen drinken, de sterkste drank ter wereld. Maar dat raden we af, tenzij je een onverwoestbare Pool bent en je dagen slijt in het dorpje Pszczółczyn.

Naast de nummer één, Polmos Spirytus Rektyfikowany Vodka, bestaande uit een stevige 95 procent alcohol, presenteren we in dit artikel nog vijf andere sterke dranken met de hoogste alcoholpercentages ter wereld.

Wat is de sterkste drank ter wereld?

De top 6 sterkste dranken ter wereld bestaat uit een gemêleerd gezelschap van wodka, rum en absint. Dit zijn nog eens shotjes waar je echt van op je kop gaat staan.

1. Polmos Spirytus Rektyfikowany Vodka

sterkste drank ter wereld
(Afbeelding: Polmos Spirytus)

Percentage alcohol: 95%

De sterkste drank ter wereld is Polmos Spirytus Rektyfikowany Vodka en bevat 95% alcohol. Maar er bestaat ook een variant met 97%. In Polen schijnen sommigen hem puur te drinken, maar hij wordt vooral door thuisbrouwers gebruikt om wodka van te stoken. Overigens ook geschikt om je fietsketting mee schoon te maken.

2. Everclear 190

sterkste drank ter wereld2
(Afbeelding: Everclear)

Percentage alcohol: 96%

Het Amerikaanse Everclear smaakt nergens naar, behalve alcohol. Generaal Jack Ripper in Kubrick’s Dr. Strangelove drinkt het. In meerdere Amerikaanse staten verboden, waaronder California en New York.

3. Golden Grain 190

sterkste drank ter wereld 3
(Afbeelding: Golden Grain)

Percentage alcohol: 95%

Wederom een Amerikaanse drank, maar in dit geval waarschuwt de fabrikant dat hij alleen gebruikt moet worden om te mixen. Puur drinken kan een ‘brandend gevoel’ veroorzaken, waarschuwt men. Helder!

4. Bruichladdich X4 Quadrupled Whisky

sterkste drank ter wereld 4
(Afbeelding: Bruichladdich)

Percentage alcohol: 92%

De eerste whisky in de lijst is een single malt afkomstig van eiland in Schotland. Gebrouwen middels een eeuwenoud recept, maar in moderne tijden niet populair meer. Gezien het alcoholpercentage snappen we dat.

5. River Antoine Royale Grenadian Rum

sterkste drank ter wereld 5
(Afbeelding: River Antoine Royale Grenadian Rum)

Percentage alcohol: 90%

Het recept van deze rum uit het Carribische gebied is onveranderd gebleven sinds 1785. Het betreft een rum gebaseerd op suikerriet. Hij bevat zoute en hartige tonen en heeft een rokerige smaak.

6. Hapsburg Absinthe XC

sterkste drank ter wereld 6
(Afbeelding: Hapsburg’s Absinthe)

Percentage alcohol: 89,9%

Sterker dan deze absint uit Italie ga je ze niet vinden. Aanlengen met water wordt sterk aangeraden. Absint wordt ook wel de groene furie genoemd en is verrijkt met alsem, een kruid waarvan ooit gedacht werd dat het hallucinaties opwekt.

Er is vast ergens op aarde nog wel iemand die ook beweert de sterkste drank te hebben gestookt. Laat het ons weten als we nog een goede keelbrander missen.

Dit land adviseert: drink meer alcohol

Bij Manners zouden we je nooit aan de drank willen helpen, dit artikel is louter informatief, maar de regering van dit land doet dat wel. Zij proberen jongeren meer te laten zuipen.

Wist je trouwens dat een beetje alcohol je knapper maakt?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.