Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 8 mei 2020

James Bond-cocktails om thuis te maken (ingrediënten + bereiding)

Omdat de première van de nieuwe James Bond-film No Time To Die is uitgesteld, deelt Pulitzer’s Bar drie unieke door 007 geïnspireerde cocktails om thuis te maken.

Afgelopen week deelden we het recept van de beste Croque-Monsieur van Amsterdam. Nu zoals beloofd drie favoriete cocktails van James Bond.

1. Americano

De allereerste cocktail die James Bond ooit bestelde was een Americano. In het eerste boek van de serie, Casino Royal uit 1953, bestelt hij Americano’s tijdens zijn reis. Later zegt 007 in A View to a Kill (1985) altijd een Americano te bestellen in een bar. Pulitzer’s Bar brengt geeft een twist aan de Americano; een verfrissende, licht bittere en fruitige cocktail.

Ingrediënten

  • 35ml Cocchi Torino
  • 35ml Campari
  • 120ml Fever Tree Soda
  • Sinaasappelschil

Vul een longdrinkglas voor de helft met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijf sinaasappel.

cocktails, james bond, thuis maken, recept, bereiding, ingrediënten
Pulitzer’s Bar in Amsterdam

2. Sazerac

Als James Bond tijdelijk de traditie van ‘lokaal’ drinken vergeet in Live and Let Die (1954), zegt CIA-agent Felix Leiter tegen Bond om te genieten van het officiële drankje van The Big Easy. “Waar is je gevoel voor avontuur? Dit is New Orleans. Kom tot rust!”

De Sazerac is de lokale variant in New Orleans van een cognac- of whiskycocktail. De Sazerac van Pulitzer’s Bar laat zich het best omschrijven als licht zoet met kruidige en pittige tonen.

Ingrediënten

  • 35ml VSOP Cognac
  • 35ml Bulleit Rye Whiskey
  • 3 druppels Peychaud’s Cocktail Bitters
  • 7,5ml Suikersiroop
  • 1 druppel Zoutoplossing
  • Absint Spray
  • Limoenschil

Vul een tumbler-glas met ijs en een cocktailshaker voor ongeveer ¾ met ijs. Voeg de Cognac, Rye Whiskey, Peychaud’s Bitters en Suikersiroop één voor één toe in de shaker en shake voor 20 seconden. Haal het ijs uit het glas en spray de absint in het glas. Gebruik vervolgens een zeef om de cocktail in het glas te schenken en garneer met een schijfje limoenschil.

3. Rum Collins – Thunderball (1961)

James Bond krijgt een variant op de Tom Collins geserveerd door zijn gastheer Emilio Largo in Thunderball uit 1961. Betere cocktails om ‘s middags te drinken op de Bahama’s bestaan niet. Zin in deze verfrissende cocktail met de perfecte balans tussen zure en zoete smaken? Check hier onder de Rum Collins van Pulitzer’s Bar.

Ingrediënten

  • 50ml Rum (Bacardi Carta Blanca of William George)
  • 25ml Limoen Sap
  • 15ml Suikersiroop
  • 60ml Fever Tree Soda
  • Limoenschijf

Vul een Collins glas met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijfje limoen.

Meer favoriete cocktails van James Bond

James Bond heeft nog veel meer favoriete cocktails, zoals natuurlijk de iconische Vodka Martini. Juist: shaken, not stirred. Bekijk hier een overzicht.

Check ook: No Time To Die-regisseur onthult bizar origineel plot rond

Reageer op artikel:
James Bond-cocktails om thuis te maken (ingrediënten + bereiding)
Sluiten