Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 9 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Squid Game-ster pakt hoofdrol in Star Wars-serie met eigen genre

Het acteertalent van de goedlachse Lee Jung-jae is ook buiten Zuid-Korea niet onopgemerkt gebleven. Disney+ heeft de ster uit de hitserie Squid Game (nummer 456) gestrikt voor de mannelijke hoofdrol van een nieuwe Star Wars-serie: The Acolyte.

De ene na de andere Star Wars-serie wordt aangekondigd door Disney+ en dat vinden we helemaal niet erg. Over een kleine twee weken kun je Andor (trailer) streamen en in 2023 komt er nóg een Star Wars-serie uit: The Acolyte.

Star Wars-serie The Acolyte heeft een eigen genre

Disney+ pakt dus stevig door met nieuwe Star Wars-titels. Krijgen we dan nog meer van hetzelfde? Waarschijnlijk niet, want Disney+ slaat een nieuwe weg in met The Acolyte.

De nieuwe Disney+-serie krijgt een unieke vibe, die verschilt van andere Star Wars-titels, zoals The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi. The Acolyte wordt namelijk een mysterieuze thriller die ons meeneemt naar de donkere geheimen en de opkomende krachten van de Dark Side van het High Republic-tijdperk. In het Star Wars-universum verwijst een ‘acolyte’ naar personen met Force-vaardigheden die in de leer gaan bij een meer ervaren Sith Lord.

Eerste Amerikaanse rol voor Squid Game-acteur Lee

Publiekslieveling en Squid Game-superster Lee Jung-jae verplaatst zich dus naar Amerikaanse bodem voor de opnames van de nieuwe serie. Misschien even een spoedcursusje Engels en hij kan direct zijn talent etaleren in Hollywood.

Dit zal geen problemen opleveren voor de talentvolle acteur, die met Squid Game maar liefst 14 Emmy-nominaties in de wacht sleepte. In één klap waren Lee en zijn medespelers ook buiten Zuid-Korea wereldberoemd.

Releasedatum The Acolyte op Disney+

De exacte releasedatum van The Acolyte is helaas nog niet bekend gemaakt door Disney+. Waarschijnlijk zal de serie ergens in 2023 uitkomen. Voordat het zover is kun je wel al genieten van:

  • Andor  (21 september 2022)
  • The Mandalorion seizoen 3 (februari/maart 2023)
  • Ahsoka (ergens in 2023)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.