Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-serie Andor heeft een veelbelovende eerste trailer

De eerstvolgende Star Wars-serie Andor heeft een officiële trailer, die net is gedeeld door Disney+. Eentje waar wij hier op de redactie heel erg blij van worden.

Na The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi is het de beurt aan Andor. Dit is alweer de vierde live-action Star Wars-serie sinds de lancering van de streamingdienst Disney+ in 2019.

Disney+ deelt trailer Star Wars-serie Andor

Andor is een prequel van Rogue One: A Star Wars Story en speelt zich dus vóór die film af. De hoofdrol wordt vertolkt door Diego Luna, die het titelpersonage Cassian Andor speelt. Helaas is de cynische robot K-2SO niet te zien in de nieuwe serie. Bekijk hieronder de eerste trailer, voordat je verder leest.

Cassian Andor was een held in Rogue One: A Star Wars Story, maar tegelijkertijd was hij ook geen lieverdje. Zonder blikken of blozen schoot hij een informant neer, om zelf aan Stormtroopers te ontsnappen. In de nieuwe serie op Disney+ volg je het pad dat van van hem een rebellenheld zal maken. Dat alles speelt zich af in een gevaarlijk tijdperk. In de trailer zie je al een beetje waarmee en met wie hij te dealen heeft.

Twaalf afleveringen per seizoen

De nieuwe Star Wars-serie van Disney+ krijgt sowieso twee seizoenen van twaalf afleveringen. Dat is het vermelden waard, te weten dat het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi maar zes afleveringen heeft. The Book of Boba Fett heeft zeven afleveringen en de eerste twee seizoenen van The Mandalorian bestaan uit acht afleveringen. Geen halve maatregelen voor Andor, dus.

Prequel van Rogue One

Zoals gezegd is de nieuwe serie van Disney+ een prequel van Rogue One: A Star Wars Story. Mocht je die nog niet gezien hebben, dan komt dat dus goed uit, omdat de serie zich voor de gebeurtenissen in de film afspeelt. Mocht je toch eerst de film willen zien: ook die check je op Disney+. Geen tijd? Hieronder is het hele verhaal samengevat in 4 minuten.

Andor is in Nederland vanaf 31 augustus te zien op Disney+. Lees vooral ook de zeven belangrijkste feiten over de nieuwste Star Wars-serie!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.