Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 19 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

De volgende Star Wars-serie komt eraan: 7 nuttige feiten over Andor

Disney is niet van plan snel te stoppen met de Star Wars-franchise. Er komen nog vele films en series aan, waaronder Andor. Dit is wat we van de nieuwe serie, met Diego Luna in de hoofdrol, weten.

Na grote successen van onder andere The Mandalorian, The Bad Batch, Obi-Wan Kenobi en The Book of Boba Fett blijft Disney Star Wars-series uitbrengen. Niet alleen zit een serie over Ahsoka Tano (gespeeld door Rosario Dawson) in de pijpleiding, ook Cassian Andor krijgt een eigen serie.

Andor: de volgende Star Wars-serie op Disney+

Het moge duidelijk zijn dat Disney niet stil zit omtrent hun franchises. En dus dook de streamingdienst ook op Cassian Andor, die een prominente rol speelt in Rogue One: A Star Wars Story. Het is wellicht niet een voor de hand liggend personage voor een serie, maar zoals hij in de film zei: “Some of us – well, most of us – we’ve all done terrible things on behalf of the Rebellion.

Zeven nuttige feiten over de Andor, waarop je helemaal niet zo lang meer hoeft te wachten.

1. Zet je stoeltje klaar voor 31 augustus

Op Star Wars Celebration (een absolute aanrader om eens te bezoeken, overigens) stelde Disney dat Andor uitkomt op 31 augustus. Het kán zijn dat we de eerste twee delen eerder zien dan jullie, voor een interview, en we houden jullie op de hoogte. Maar ook al zien we die delen eerder, geen zorgen; iedereen krijgt na de lancering direct twee delen voor de kiezen.

2. Andor was al lang klaar

Volgens Andor-acteur Diego Luna was de serie al volledig opgenomen in september in 2021. Het was vooral de post-productie die flink wat tijd in beslag nam. Verwonderlijk, aangezien Disney nu gebruik maakt van technologie dat complete achtergronden toont. Hieronder zie je hoe dat bij The Mandalorian is toegepast.

3. Diego Luna en andere sterren in de cast

Niet alleen Diego Luna schittert in de Star Wars-serie, ook Forest Whitaker komt terug. Hij speelde een belangrijke rol in Rogue One en keert dus terug als Saw Gerrera, een veteraan van de Clone Wars en vriend van de Erso-familie.

Fiona Shaw als Maarva in Andor (Afbeelding: Disney)
star wars saw gerrera andor
Forest Whitaker als Saw Gerrera in Rogue One (Afbeelding: Disney)

Ook deze megasterren zijn te zien in de nieuwe serie: Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller en Genevieve O’Reilly.

4. Geen K-2SO

De grote teleurstelling echter is dat Alan Tudyk niet terugkeert als K-2SO. Het is wellicht de meest sarcastische robot in het Star Wars-universum. In een interview met Collider gaf de 51-jarige Amerikaan aan niet een rol te spelen in Andor. Helemaal uitgesloten is dit feit echter niet. Aangezien Andor twee seizoenen krijgt, is er nog steeds hoop.

star wars k-2sO
“Wacht even… ik ben er niet bij?” (Afbeelding: Disney)

5. Cassian is geen lieverdje

Zoals eerder gezegd was Cassian Andor binnen het Star wars-universum niet bepaald een lieverdje. Zo schoot hij zonder blikken of blozen een informant neer in Rogue One om aan Stormtroopers te ontsnappen. De kans is dus aannemelijk dat we een duistere kant van de held gaan zien in de serie.

6. Prequel van Rogue One

Andor is een prequel van Rogue One: A Star Wars Story en speelt zich dus vóór die film af. Hieronder is de film samengevat in 4 minuten. De hele film is te zien op Disney+. Dikke aanrader.

7. Twee seizoenen van twaalf afleveringen

De nieuwe Star Wars-serie van Disney+ krijgt sowieso twee seizoenen van twaalf afleveringen. Dat is het vermelden waard, te weten het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi maar zes afleveringen heeft. The Book of Boba Fett heeft zeven afleveringen en de eerste twee seizoenen van The Mandalorian bestaan uit acht afleveringen. Geen halve maatregelen voor Andor, dus.

Obi-Wan Kenobi nog niet gezien, en daar ook geen tijd voor? Iemand heeft de serie opgeknipt tot één gratis te downloaden film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.