Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Obi-Wan Kenobi seizoen 1 geëdit tot gratis te downloaden film

Geen tijd of zin om alle afleveringen van de nieuwe Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi te kijken? Een fan heeft met een speciale edit de oplossing: een tweeënhalf uur durende film.

De meeste fans kunnen geen genoeg krijgen van Ewan McGregor als jedi. De nieuwe hitserie op Disney+ is immens populair. Toch zijn er ook fans die liever een ingekorte versie zien. Reden: de serie zou op momenten erg traag zijn, vanwege de opzet met 6 afleveringen.

Obi-Wan Kenbobi verpakt als film

De serie Obi-Wan Kenobi is een enorm succes voor Lucasfilm en Disney+. In het eerste weekend knalden de kijkcijfers door het plafond en werd de serie in één klap de meest gestreamde show ooit op Disney+. De reviews van de serie zijn overwegend positief en de vraag naar een tweede seizoen is groot.

Toch waren er dus ook kritische geluiden te horen: de serie zou erg traag op gang komen vanwege de opzet met zes afleveringen. Voor sommigen was dit reden om te fantaseren over hoe het zou zijn als de Obi-Wan Kenobi niet als serie, maar als film zou zijn uitgebracht. Precies zoals Lucasfilm in eerste instantie van plan was. Een Obi-Wan Kenobi-film is nu alsnog geboren dankzij een fan.

Download de niet bestaande Star Wars-film

Star Wars-fan Kai Patterson had waarschijnlijk heel wat vrije uurtjes tot zijn beschikking en besloot het heft in eigen hand  te nemen. Hij toverde de serie om tot een tweeënhalf uur durende Obi Wan Kenobi-film. Het resultaat is gratis te downloaden via zijn website.

Waarschijnlijk wil hij niet in de penarie komen, want hij vermeldt wel subtiel dat hij liever ziet dat alleen Disney+-abonnees de film downloaden. Verstandig, want voor je het weet heb je een copyright-rechtszaak aan je broek hangen. Zeker in de Verenigde Staten hoef je maar een scheet te laten en je wordt aangeklaagd. Ook schrijft Patterson dat de Star Wars-film gezien moet worden als zijn persoonlijke artistieke interpretatie van hoe het verhaal nóg beter kan.

Hopelijk werkt hij zich niet in de nesten met zijn creatie. Hij heeft toch een puike prestatie geleverd die alleen mogelijk is met liefde van een echte, licht geobsedeerde, Star Wars-fan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.