Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De oerversie van Air Jordan 1 komt opnieuw uit in unieke retro doos

De heruitgave van een van meest iconische (en duurste) sneakers ooit komt eraan. Deze nieuwe wondersloffen van Nike, gebaseerd op het eerste paar van Michael Jordan, heten voluit Air Jordan 1 High OG ‘Chicago Reimagined’.

De Air Jordan 1 High OG is al jarenlang een immens populaire schoen. Het is de meest verkochte schoen in de historie van het merk. Voornamelijk releases met een knipoog naar Michael Jordan en zijn basketbalcarrière doen het erg goed. Zet je dus maar alvast schrap voor lange digitale wachtrijen en een vermoedelijke aftocht richting StockX.

Air Jordan 1 High OG ‘Chicago Reimagined’

De heruitgave Air Jordan 1 High OG ‘Chicago Reimagined’ is gebaseerd op de allereerste AJ1 ooit, die in 1985 uitkwam. Het was de eerste basketbalschoen van Michael Jordan onder zijn eigen label bij Nike.

Air Jordan 1 High OG Chicago Reimagined, sneakers, nike, schoenendoos, retro, vintage, cracked black
(Afbeelding: Nike / zSneakerHeadz)
Air Jordan 1 High OG Chicago Reimagined, sneakers, nike, schoenendoos, retro, vintage, cracked black
(Afbeelding: Nike / zSneakerHeadz)

De schoen heeft dezelfde kleursamenstelling als het origineel. De upper bestaat uit een combinatie van wit en rood, en details zoals de swoosh en veters zijn zwart. Er is wel een klein verschil met het origineel: het zwarte gedeelte rondom de hiel is niet zwart, maar ‘cracked zwart’. Dit moet de nieuwe versie van de Air Jordan 1 High OG een vintage gevoel meegeven.

Unieke vintage schoenendoos

Bijna even uniek als de sneakers zelf, is de schoenendoos waarin de ‘Chicago Reimagined’ geleverd wordt. Deze is geïnspireerd op een doos uit de jaren 80, die zogenaamd al behoorlijk beschadigd is.

Air Jordan 1 High OG Chicago Reimagined, sneakers, nike, schoenendoos, retro, vintage, box
(Afbeelding: Nike / zSneakerHeadz)

De wereldwijde release van de Air Jordan 1 High OG ‘Chicago Reimagined’ wordt volgens zSneakerHeadz verwacht op 29 oktober 2022. Vanaf dan koop je de sneakers in een vintage schoenendoos voor een vermoedelijke verkoopprijs van 180 euro. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vis je overigens achter het net. Dit soort schoenen zijn in no-time uitverkocht, waarna ze voor belachelijke bedragen op reseller StockX verschijnen. We houden je op de hoogte van de release.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.