Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

De 9 mooiste LEGO-sets in juni 2023, van Batman tot Harry Potter

LEGO kondigt vrijwel elke week meerdere nieuwe sets voor volwassenen aan. Tel daarbij alle net zo toffe modellen voor kinderen aan toe, en je hebt een continue lawine aan must-haves. Bovendien komen die nieuwe sets vaak pas een maand later echt uit. Oftewel: je bent het overzicht snel kwijt. Dit zijn de tofste nieuwe sets van juni 2023.

Lees je liever over LEGO? Dan zit je sowieso goed op Manners.nl, maar we tippen je ook graag deze Bijbel voor oerconservatieve Legoïsten.

Tofste nieuwe LEGO-sets van juni

We helpen je elke maand een handje door de tofste releases op een rijtje te zetten. Juni is begonnen, en dat betekent dat er weer tientallen nieuwe sets uit zijn gekomen. Van Batman en Harry Potter tot John Deere (poah!), dit zijn de tofste nieuwe LEGO-sets van juni 2023.

LEGO 76252 Batcave Shadowbox

We trappen af met wat als je het ons vraagt de tofste nieuwe LEGO-set van juni is. Je kunt met maar liefst 3981 steentjes een inklapbare Batcave van Batman bouwen, vol interactieve details die we in dit artikel verder uitlichten. Je kunt het geheel dus dichtklappen, met een zogenaamde shadowbox als resultaat. Inclusief een doorkijkje in de vorm van het iconische Batman-embleem. Vind je de Batcave toch iets te prijzig? Dan kun je ook dit gloednieuwe actiefiguur van de Caped Crusader scoren.

💰Check meer details in de LEGO Store

Batman LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox
🍿 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10323 Pac-Man Arcadekast

Over iconen gesproken! Je kunt nu ook de allereerste Pac-Man-arcademachine nabouwen. De rijk gedecoreerde kast heeft een lichtgevende muntgleuf, en de karakteristieke personages kunnen dankzij een hendel echt door het mechanische doolhof heen bewegen. Open de achterkant en je komt een verborgen mini-arcade tegen. Maak uitgebreider met deze imposante set kennis in dit artikel.

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO Icons 10323 PAC-MAN
🕹 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 40634 Sporthelden

Over iets meer dan een maand gaat het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van start. Dat vieren de Denen met een baanbrekende set: de allereerste vrouwenvoetbal-set, ooit, na 35 jaar aan voetballende mannen in LEGO-vorm. Je krijgt een half voetbalveld, inclusief miniatuurversies van onder andere voetbalsterren Megan Rapinoe en Yūki Nagasato.

💰Check meer details in de LEGO Store

Vrouwenvoetbal LEGO 40634 Icons of Play
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 76416 Zwerkbal Hutkoffer

Ben je meer van zwerkbal in plaats van voetbal? Juni brengt een enorme lading nieuwe Harry Potter-sets met zich mee. We zullen ze hier niet allemaal op een rijtje zetten, maar één van onze favorieten is deze hutkoffer uit de Potter-films. Klap ‘m open, en er komt een miniatuur-zwerkbalveld tevoorschijn. De perfecte voorbereiding op de aankomende zwerkbal-videogame. Klik hier voor alle nieuwe Potter-sets van LEGO.

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO 76416 Zwerkbal Hutkoffer Juni
🍿 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 76414 Harry Potter Expecto Patronum

Expecto Patronum! Oké, vooruit, nog één Harry Potter-set dan. Soms heeft LEGO van die pareltjes die zich perfect lenen als decoratie voor je huis. Dit is er eentje van: je kunt met deze set zowel de Patronus van Harry als die van Remus Lupos bouwen. Oftewel, een hert en een wolf. De doorschijnende elementen en een naamplaatje maken het kunstwerkje af. Hoog tijd om een plekje vrij te maken in de boekenkast.

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO 76414 Harry Potter Expecto Patronum
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 40649 Supergrote Minifiguur

Nog meer decoratieve sets nodig? Het kan haast niet iconischer, kleurrijker en simpeler dan dit minifiguur. Al kun je de ‘mini’ uit dat woord halen, want dit is een enorme versie van het klassieke figuurtje. Met 654 steentjes bouw je een 27 centimeter hoge versie van het iconische mannetje. Een mannetje dat je er overigens ook nog eens bijkrijgt als minifiguurtje. Heb je meteen mooi vergelijkingsmateriaal. Of, zoals de Deense speelgoedbouwer deze set zelf noemt: “Een echte blikvanger!”

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO 40649 Supergrote Minifiguur
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance

LEGO onthulde afgelopen maand nog op de valreep een nieuwe set voor juni: de NASA Mars Rover Perseverance. Een set plus bijbehorende app waarmee kinderen meer kunnen leren over ruimtevaart, maar stiekem is deze set natuurlijk ook hartstikke tof voor volwassen consumenten. De LEGO-versie van de Rover kan in 360 graden bestuurd worden, net als de real deal, de armen zijn beweegbaar en de bijbehorende app brengt je middels augmented reality naar Mars. Lees er meer over in dit artikel.

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance
🪐 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic 42157 John Deere 948L-II

‘Poah! da’s mien merk’ Ja, Technic-fans komen ook in juli aan hun trekken/trekker. Je kunt een technisch complexe replica van de John Deere 948L-II gaan bouwen, een houttransportmachine. De set komt gepaard met een modelmotor en de imposante bolide is voorzien van vierwielaandrijving. Het mes kan omhoog en omlaag bewogen worden, iets wat ook geldt voor de klauw. Poah!

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO Technic 42157 John Deere 948L-II
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 71799 Ninjago Stadsmarkten

We sluiten af met de grootste set van deze maand: de Ninjago Stadsmarkten. Maar liefst 21 bijgeleverde minifiguren bevolken een enorme stad-set. Inclusief een werkende kabelbaan, een functionerende lift, winkels, restaurants, kantoren en een brug. Oh ja, en vergeet het doorspoelbare toilet niet, waar LEGO in het persbericht opvallend trots op lijkt te zijn. Check vooral even de productfoto’s op de officiële productpagina, want deze set is echt de droom van je innerlijke kind. De kleurrijke speelscenario’s die je direct voor je ziet zijn eindeloos. Kunnen we nog terug in de tijd?

💰Check meer details in de LEGO Store

LEGO 71799 Ninjago Stadsmarkten
💰 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.