Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 24 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt je naar Mars met nieuwe NASA Mars Rover Perseverance

Maak kennis met een gloednieuwe educatieve set van LEGO: een replica van de NASA Mars Rover Perseverance. De bouwervaring komt gepaard met een leerzaam staaltje augmented reality.

De nieuwe LEGO-sets voor volwassenen vliegen je om de oren. Alleen al de afgelopen twee weken onthulde de Deense fabrikant een prijzige doch imposante Batcave en een nostalgische replica van de originele Pac-Man-arcadekabinet.

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance

Het is en blijft een prijzige hobby. Sterker nog, amper twee dagen na Pac-Man heeft LEGO nu alweer een nieuw hebbeding onthuld: de NASA Mars Rover Perseverance. Gelukkig is er goed nieuws: de nieuwe set is een stuk goedkoper dan de Batcave én je hebt een goed excuus tegenover je partner (of jezelf). LEGO benadrukt namelijk dat het een educatieve set is. Stiekem is ie ontworpen om kinderen meer te leren over engineering, maar dat mag de pret niet drukken.

Afijn, tijd om verder kennis te maken met de Perseverance. Twee jaar geleden landde het voertuig van NASA op Mars, met als missie om samples te verzamelen en, wellicht, tekenen van buitenaards leven te vinden. Met 1132 steentjes kun je het technische hoogstandje in plastic vorm na gaan bouwen. De LEGO NASA Mars Rover Perseverance is 23 centimeter hoog, breed en 32 centimeter lang. Een flinke set, dus.

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance
🪐 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance
🪐 (Afbeelding: LEGO)

Realistische details en AR

Het LEGO Technic-model heeft een middels tandwieltjes beweegbare arm en kan volledig 360 graden draaien door de wielen naar binnen te draaien, net zoals de real deal. Met een simpele hendel schakel je weer terug naar de normale rijmodus.

Een volledig werkende ophanging (vering) waarmee de rover op alle zes wielen over oneffen oppervlakken kan rijden maakt het plaatje af. En vergeet de Ingenuity Helicopter niet, die ook in het echt de Perseverance op Mars vergezelt. Het nabouwen van de echte Rover is al een leerzame ervaring, maar met de Technic AR-app kunnen kinderen en volwassenen verder kennismaken met de missie van NASA. Door de digitale laag die over de echte wereld wordt geplaatst kun je net doen alsof je LEGO-replica ook stenen aan het verzamelen is op Mars. Ook kun je onder andere het weer op Mars checken of meer lezen over de missie van de Perseverance.

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance
🪐 (Afbeelding: LEGO)

De prijs valt mee!

Het totaalpakketje gaat 94,99 euro kosten en is vanaf 1 juni beschikbaar. Dat valt reuze mee, zeker gezien LEGO vorig jaar begonnen is met het verhogen van prijzen. Gelukkig maar, want dat betekent dat alleen maar meer kinderen meer kunnen gaan leren over de Perseverance en de ruimtevaart in het algemeen. Wie weet levert het een toekomstig megatalent op dat aan de slag kan gaan bij NASA. En maak je geen zorgen: ook als volwassen hobbyist is deze set zeker het bouwen waard. Je bent immers nooit te oud om te leren!

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance
🪐 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.