Alrik de Jong
Alrik de Jong Boeken 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze betaalbare LEGO-bijbel is het Genesis 2 voor Legoïsten

Legoïsten krijgen eigenlijk het boek dat ze verdienen. LEGO Minifigure: A Visual History is de betaalbare bijbel die jouw koffietafel gaat verrijken. De ontstaansgeschiedenis van de poppetjes waarvan er meer rondlopen op aarde dan de mens.

Zie het als de alternatieve vertelling Genesis 2, waarin de almachtige LEGO-god de minifiguur in de tuin van Eden bracht, om die te bewerken en erover te waken. Goed, je kent de rest van het verhaal misschien wel, maar godzijdank at de eerste minifiguur geen vrucht van de levensboom.

LEGO Minifigure: A Visual History

In LEGO Minifigure: A Visual History kunnen Legoïsten zich verdiepen in het Genesis 2 van de legowereld. De eerste minifiguur zag het levenslicht in 1978. Tegenwoordig zou je van alle minifiguren samen een ketting kunnen vormen die vijf keer rond de wereld gaat.

lego minifigure A Visual History, bijbel, genesis 2
🙏 (Afbeelding: LEGO)

De kleurrijke LEGO-bijbel van 256 pagina’s omvat meer dan 2000 van de populairste en zeldzaamste minifiguren uit de eindeloze reeks. Denk daarbij bijvoorbeeld aan thema’s als LEGO Ninjago, LEGO Star Wars, LEGO Harry Potter, maar ook aan zeldzame items. Bij het boek krijg je een exclusieve minifiguur van een oranje astronaut cadeau.

Wat kost de bijbel?

De LEGO-bijbel is ongeveer 30 centimeter lang en 26 breed en bestaat uit 256 pagina’s waarbij een Legoïst zijn vingers aflikt. Het boek is alleen in Engelstalige versie verkrijgbaar voor 34,99 euro. Dat is goedkoper dan elke bouwset van de Deense speelgoedgod die we kunnen bedenken.

lego minifigure A Visual History, bijbel, genesis 2
🙏 (Afbeelding: LEGO)

We hebben het hier trouwens over het tweede testament. Eerder kwam al een andere LEGO-bijbel uit. Lees en bekijk hier meer. Dat boek gaat over de allerdiepste oorsprong van het Deense speelgoedmerk en de bouwsets die daaruit zijn voortgevloeid.

Ergens in een ander universum

Over bouwsets gesproken: check deze tien nieuwe Star Wars-sets die vorige week zijn uitgekomen rond Star Wars-day. En om in het thema te blijven: bekijk ook de betaalbare sleutelhangers met Star Wars-minifiguren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.