Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Land Rover is een LEGO-set voor volwassenen

Hier is de nieuwe Land Rover Classic Defender 90. Hebben we het over een kersverse LEGO-set voor volwassenen, vol details. Je kunt de offroad auto op verschillende manieren opbouwen, met deze avontuurlijke bouwset ben je wel even zoet.

Alsof LEGO de trein moet halen, ontwikkelt de Deense speelgoedfabrikant in een razend tempo de ene na de andere gedetailleerde auto voor volwassenen. Voor alle duidelijkheid: daarmee bedoelen we bouwsets in de categorie 18+. De Aston Martin DB5, Lamborghini Sián FKP 37 en Ferrari Daytona SP3 kenden we al, deze nieuwe bak is weer heel wat anders.

Land Rover Classic Defender 90

De nieuwe Land Rover is een nieuwe telg binnen de Icons-collectie van LEGO. De bouwset bestaat uit 2.336 onderdelen en meet 16 centimeter (hoogte) bij 16 centimeter (breedte) bij 32 centimeter (lengte). Zoals je ziet zit het bouwpakket vol details en accessoires.

nieuwe Land Rover Classic Defender 90, lego set, bouwset, volwassenen
Klaar voor avontuur! (Afbeelding: LEGO)
nieuwe Land Rover Classic Defender 90, lego set, bouwset, volwassenen, offroad, accessoires
Genoeg accessoires om te overleven! (Afbeelding: LEGO)

Het ontwerp is een getrouwe interpretatie van het originele model uit 1983, compleet met werkende besturing, ophanging en authentieke interieurdetails. Er zijn twee manieren om dit model te bouwen. Je kunt kiezen uit een strakke Land Rover Estate. Maar je kunt ook accessoires en uitrusting toevoegen voor een offroad avontuur. Met details als een brandblusser, jerrycans, gereedschapskist, werkende lier, spatborden en tractieplaten geef je de auto constant weer een andere look. De LEGO-bouwset is vanaf 4 april te koop voor 239,99 euro, maar VIPS kunnen het beest al eerder bestellen.

Meer bouwwerken van LEGO Icons

De nieuwe Land Rover Classic Defender 90 mag dan een beest van een auto zijn, het is slechts een kleine jongen binnen de LEGO Icons-familie. Check deze enorme bouwsets binnen de lijn, die het kind in je naar boven halen.

nieuwe Land Rover Classic Defender 90, lego set, bouwset, volwassenen, offroad
De box (Afbeelding: LEGO)

Liever een Land Rover om zelf in te rijden dan een LEGO-pakket voor volwassenen? Check dan vooral deze drie klassieke modellen, die terug zijn gekeerd als elektrische auto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.