Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

5 LEGO Icons-sets die voorgoed het kind in je naar boven halen

Met dit winterse weer denk je wel eens: was ik nog maar kind, dan kon ik de hele dag onbezorgd met blokjes bouwen. Maar in deze tijd is die gedachte niet meer nodig, want het is tegenwoordig een serieuze hobby onder volwassenen. Vijf LEGO Icons-bouwsets die het kind voorgoed in je naar boven halen.

LEGO bouwen is pure mindfulness. Je zit volledig in het moment, denkt nergens anders aan en zit een keer niet met je gezicht achter een scherm. Vroeger was het vooral kinderspeelgoed, maar de laatste jaren heeft de Deense speelgoedfabrikant fors ingezet op volwassenen. Sinds de pandemie is het speelgoed populairder dan ooit onder ‘grote kinderen’.

LEGO Icons

De crème de la crème onder LEGO voor volwassenen is de Icons-collectie, bestaande uit enorme sets van iconische gebouwen en monumenten. We lichten vijf bouwsets uit waar je wel even zoet mee bent. Toegegeven: ze zijn niet goedkoop, maar vormen daarentegen wel een verrijking voor je interieur.

Colosseum

Een van de grootste LEGO-sets ooit, vol architectonische details van het oorspronkelijke amfitheater in Rome. Kost je 549,99 euro.

De duurste LEGO sets van dit moment LEGO Store Laatste kans
💸 (Afbeelding: LEGO)

Eiffeltoren

Door naar Parijs en nóg meer bouwsteentjes. De Eiffeltoren bouw je op met 10.001 onderdelen. Prachtige LEGO Icons-set van 149 centimeter hoog. Te koop voor 629,99 euro.

LEGO Icons 10307 Eiffel Tower
🥐 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10307 Eiffel Tower
🥐 (Afbeelding: LEGO)

Real Madrid–stadion Santiago Bernabéu

Ook een behoorlijk priegelwerk is Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid. Mooie LEGO Icons-bouwset voor voetbalfans met oog voor detail. Kost je 399,99 euro.

LEGO Real Madrid – stadion Santiago Bernabéu
(Afbeelding: LEGO)

Optimus Prime uit The Transformers

Dan een portie pure nostalgie. Volwassenen van nu keken vroeger naar de in Japan getekende tekenfilmserie The Transformers, en daarin was Optimus Prime de grote held. Vroeger had je een speelgoedrobot die je kon transformeren, nu een LEGO Icons-bouwset vol details. Kost je 179,99 euro.

LEGO 10302: Optimus Prime
🤖 (Afbeelding: LEGO)

DeLorean DMC-12 uit Back to the Future

We blijven nog even in de jaren 80, al blijven we daar niet lang. We bouwen namelijk deze DeLorean DMC-12, de tijdmachine uit Back to the Future. Heerlijke LEGO Icons-set, vol details als het hoverboard en minifiguren van Marty McFly en Emmett L. ‘Doc’ Brown. Onlangs opnieuw in de verkoop gegaan voor 199,99 euro.

Tot en met 25 januari krijg je deze cadeautjes gratis bij aankoop van een bouwset.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.