Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

The Simpsons’ nieuwste juiste voorspelling is de Titanic-onderzeeër

De vondst van wrakstukken nabij de Titanic bevestigde het gevreesde vermoeden. De gedoemde onderzeeër van OceanGate komt helaas niet meer boven water. Hadden de inzittenden van de Titan maar naar The Simpsons gekeken.

Of het aan de gamecontroller lag die al jarenlang klachten ontving of een van de vele andere structurele mankementen; de dure expeditie van enkele miljardairs naar een welbekend scheepswrak betekende hun eigen zeemansgraf.

En een voorspelling van The Simpsons kwam wel heel erg dicht bij deze ijzige werkelijkheid. Hebben ze het opnieuw geflikt?

The Simpsons voorspellen vermiste Titan-onderzeeër

Jawel, en al in 2006. In de tiende aflevering van het zeventiende seizoen krijgt Homer het vermoeden dat zijn echte vader ene Mason Fairbanks is, een schattenjager. Lang verhaal kort: na de hereniging besluiten de twee om samen in mini-onderzeeërs af te dalen naar een illuster scheepswrak. Maar de expeditie loopt fout af.

Na de vondst van de fictieve Piso Mojado wordt Homer afgeleid en verliest hij Mason uit het oog. Vervolgens komt de stuntelende pater familias van The Simpsons vast te zitten op de zeebodem en als snel valt hij zonder zuurstof. Alles lijkt verloren, tot Homer drie dagen later heelhuids in het ziekenhuis ontwaakt.

Op social media ging al snel de ronde dat The Simpsons opnieuw een voorspelling juist hadden. En hoewel de expeditie van OceanGate geen gelukkig einde kende, zijn de gelijkenissen toch treffend. Bovendien weet een van de schrijvers van de animatiereeks perfect hoe de Titan er van binnen uitziet.

Schrijver van The Simpsons bezocht wrak Titanic

Mike Reiss daalde al vier keer af naar de Titanic in de onderzeeër van OceanGate. En telkens waren er communicatieproblemen. Net als andere voormalige passagiers, had de schrijver van The Simpsons ook zijn bedenkingen bij de Titan. Maar zoals hij zelf zegt: “dat is de aard van het beestje.”

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.