Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 8 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

The Simpsons’ nieuwste juiste voorspelling is de engste tot nu toe

Britse politici hebben onlangs een regel afgeschaft voor acceptabele niveaus van radioactief materiaal in voedsel. The Simpsons hebben deze freaky bizarre situatie in 1990 al voorspeld. Niet voor het eerst dat ze goed zitten met een voorspelling, maar dit is de meest duistere tot nu toe.

Iedereen die groot fan is van The Simpsons én South Park kent de stelling van personage Butters als geen ander: “The Simpsons did it!” En Butters (Professor Chaos) heeft een plan om ‘de wereld te vernietigen’.

Dit blijkt inderdaad al door de animatieserie The Simpsons gedaan te zijn. Chaos heeft echter meer en meer plannen, maar ze blijken allemaal al door de andere serie gedaan. Professor Chaos wordt gek, en ziet alles in een ‘Simpsons-manier’.

Radioactief voedsel

Het begint er nu op te lijken dat de animatieserie bijna angstaanjagend goed wordt in het voorspellen van toekomstige momenten. Natuurlijk is er de theorie dat er met zoveel afleveringen altijd wel iéts goed voorspeld wordt, maar als je alle juiste voorspellingen op een rij zet, is het vrij indrukwekkend. Aan dat rijtje is de toestemming voor voedsel met een hoger niveau radioactiviteit toegevoegd.

Het Britse parlement heeft vorige maand een regel afgeschaft waardoor vis met een hoger niveau radioactiviteit weer geïmporteerd kan worden in Groot-Brittannië. Hierdoor vervalt een belangrijke regel van import en export van producten die hoge sporen bevatten van onder andere radium. Niet echt een lekker gegeven, en je legt al snel een link met de oorlog in Oekraïne.

Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish

Terug naar The Simpsons: laat dat net een plan zijn geweest voor Mr Burns, een belangrijk en niet zo’n plezant personage in The Simpsons. De bewuste aflevering van de legendarische Simpsons-schrijver John Swartzwelder was een metafoor voor corrupte politici en ineffectieve milieuwetgeving. Verpakt in een verhaal waarin de gemene Mr. Burns op de vlucht sloeg voor een gouverneur, om ervoor te zorgen dat zijn onveilige kerncentrale niet werd stilgelegd. Dit resulteerde in een debacle voor Burns, nadat Marge hem het hoofd serveerde van Blinky, een drieogige vis, gemuteerd door de afvoer van zijn kerncentrale. Het diner was juist onderdeel van zijn politieke campagne.

De voorspelling over het eten van radioactieve vis werd gedaan in de aflevering Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish (seizoen 2, aflevering 4).

Life imitates art in The Simpsons

Hoe dan ook is het bijzonder frappant dat de serie steeds boven op de feiten zit. Zo werd de verkiezing van Donald Trump voorspeld en gaven ze ook al een kijkje op Covid. Dat was toen nog niet van toepassing, maar de schrijvers hadden een neus voor uitbraken van ziektes. Zelfs de oorlog in Oekraïne heeft de animatieserie al aangestipt.

Gelukkig kwam deze voorspelling over 2021 in The Simpsons niet uit. Of zouden er een jaartje te vroeg mee zijn geweest?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.