Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage gecast voor iconische 90’s revival, nu John Travolta nog

Eigenlijk alle rollen die Nicolas Cage heeft gespeeld zijn iconische en ze verdienen allemaal een revival of vervolg. Wat betreft Face/Off, waarin hij samen met John Travolta de hoofdrol vertolkte, gaat dit zeer waarschijnlijk gebeuren. Hij is gecast voor de rol door schrijver Adam Wingard, en hoeft alleen nog ja te zeggen.

Face/Off is een van de succesvolste Amerikaanse films van John Woo. Woo wilde aanvankelijk de film niet regisseren, omdat hij te weinig vrijheid kreeg en de studio al had besloten om de film in de toekomst te laten afspelen. Maar het kwam er toch van. Opvallend aan de film is dat Nicolas Cage en John Travolta ieder elkaars personage spelen. De film bracht wereldwijd 245 miljoen dollar op en was daarmee een groot succes.

Nicolas Cage terug in zijn rol als Castor Troy in Face/Off

Nicolas Cage keert wellicht dus terug in het vervolg op de actiefilm Face/Off. Schrijver Adam Wingard, verantwoordelijk voor het script van het tweede deel, wil graag dat de acteur meedoet. Zodra het script klaar is, wordt het naar hem gestuurd, vertelt hij aan het Britse filmtijdschrift Empire.

In Face/Off ruilen een terrorist (Cage) en FBI-agent (John Travolta) van gezicht. Het personage van Nicolas Cage gaat dood op het eind van de film, maar wordt dus weer tot leven gewekt in het vervolg.

Nu John Travolta nog

Dat de acteur ook een hoofdrol zou spelen in het vervolg was volgens Wingard jaren geleden ondenkbaar. Door het recente succes van de acteur, onder meer met de film Pig, is het “overduidelijk de juiste keuze”, zegt hij. “Nicolas Cage is nu weer een van de populairste acteurs van Hollywood.” Over een eventuele terugkeer van John Travolta wordt in het interview niet gesproken.

Lees onze review van zijn meest recente film, The Unbearable Weight of Massive Talent.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.