Felix Decavel
Felix Decavel Sport 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Bizarre NBA-weddenschap van 60K levert slechts 300 dollar op

Het NBA-seizoen is al twee weken voorbij. Maar donderdagnacht won er iemand 300 dollar met een bizarre weddenschap van 60K. De reden? Victor Wembanyama, ofwel het grootste basketbaltalent sinds LeBron James.

De Denver Nuggets vierden het verdiende kampioenschap in stijl en alle individuele prijzen zijn inmiddels uitgedeeld. Toch kon er nog gewed worden op het allerlaatste evenement op de Amerikaanse basketbalkalender. Maar dit was geen normale NBA Draft.

De gewogen loterij waarbij NBA-teams de meest beloftevolle, jonge spelers ter wereld kiezen, heeft wel vaker een gegarandeerde nummer één. Maar sinds LeBron James gooide niemand hogere ogen dan de 2,19 meter lange Victor Wembanyama.

NBA Draft levert gokker slechts 300 dollar op

Zo hoog, dat de odds bij wedkantoren al twee jaar tegen het vriespunt aanleunen. Niemand anders dan de 19-jarige Franse basketballer zou de number one pick zijn in de NBA Draft van 2023; exact twintig jaar na de intrede van the chosen one.

De onwijs lage winst hield enkele gekke gokkers echter niet tegen. Bij het grote Amerikaanse DraftKings werd naar verluidt een weddenschap van maar liefst 60.000 dollar geplaatst. Maar wat in de sterren geschreven stond, geschiedde ook daadwerkelijk. Wembanyama ging donderdagnacht als eerste naar het podium om kennis te maken met de Amerikaanse basketbalwereld.

En ook al is deze persoon 300 dollar rijker geworden, zijn de echte winnaars van de NBA Draft zonder meer de San Antonio Spurs.

Victor Wembanyama grootste talent sinds LeBron James?

De Amerikaanse media smult al wekenlang van de exploten van Victor Wembanyama bij Metropolitans 92. In de Franse finale verloor het talent dan wel van AS Monaco; zijn buitenaardse afmetingen gekoppeld aan finesse en een driepuntsschot zijn ongezien.

Zelfs LeBron James kan dit niet. Of wacht, even opnieuw formuleren. Geen enkele persoon op aarde zou dit mogen kunnen:

Of het fenomeen de torenhoge verwachtingen zal waarmaken, moet uiteraard nog blijken. Maar het volgende NBA-seizoen wordt hoe dan ook één voor de geschiedenisboeken.

Check alle spelers die geselecteerd zijn op de website van de NBA Draft 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.