Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Titanic eindelijk te bezoeken met excursie, maar je moet fors betalen

Sinds de ontdekking van het wrak, hebben slechts 250 mensen met eigen ogen de Titanic op de bodem van de oceaan kunnen aanschouwen. Daar komt nu verandering in.

Het bedrijf OceanGate biedt namelijk excursies aan voor de ‘gewone’ burger om de Titanic met een kleine onderzeeër te gaan bekijken. Het kan wel zijn dat je even zal moeten sparen. Prijskaartje? Een kwart miljoen euro. Bekijk hieronder hoe zo’n excursie eruit ziet.

Op expeditie naar de Titanic

Elke expeditie duurt ongeveer acht dagen en vertrekt met een schip vanuit Newfoundland in Canada. Vanaf daar is het nog een kleine 700 kilometer varen alvorens je het wrak van de Titanic bereikt. Gedurende de vaartocht, krijg je als ‘Mission Specialist’ een volledig oriëntatieprogramma uitgestippeld waarin je alles leert over de werking aan boord van het expeditieschip. Verder krijg je ook van wetenschappers tal van geschiedenislessen over de Titanic, de staat van het wrak, en wat de doelen van de expeditie zijn.

Je bent dus niet louter een ramptoerist maar wordt ook geacht om wetenschappers bij te staan. Tijdens de expeditie zal je ongeveer vijf keer met een mini-onderzeeër naar de Titanic afdalen.  Afhankelijk van je eigen interesses en capaciteiten, mag je mee foto’s en video’s maken van het wrak om de biodiversiteit op de bodem van de oceaan rond het schip in kaart te brengen. Daarnaast mag je ook sonar -en laserscans uitvoeren om de huidige staat van het wrak te bestuderen.

Peperduur retourtje met een doel

Van alle plekken op de aardbol, zijn de diepste zeeën van onze planeet nog het minst onderzocht. Maar door het aanbieden van amateur-expedities die als het ware de professionele kant sponsoren, hoopt OceanGate hier verandering in te brengen.

Als je een kwart miljoen euro veil hebt voor het bekijken van de Titanic, dan kan je je hier aanmelden. Maar als je op zwart zaad zit, kan je hieronder anders ook gewoon gratis het wrak in 8K bekijken.

Hebben we de ontdekkingsreiziger in je wakker gemaakt? Check dan dit artikel ook over de eerste permanente basis op de maan. Of bekijk de grootste foto van Mars ooit!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.