Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe beantwoord je de favoriete sollicitatievraag van Elon Musk?

Kun jij de favoriete sollicitatievraag van Elon Musk succesvol beantwoorden? Wie weet maak je wel kans op een topcarrière bij Tesla of SpaceX. We moeten wel eerlijk blijven: het is geen inkoppertje.

Toen Tesla en SpaceX nog in hun kinderschoenen stonden, nam Elon Musk hoogstpersoonlijk alle sollicitaties af. Ongeacht de functie, elke persoon die voor de miljardair wenste te werken, moest eerst langs de CEO passeren. En volgens zijn biografie stelde hij steevast één zelfde vraag.

De favoriete sollicitatievraag van Elon Musk

Hopelijk heb je goed opgelet tijdens de aardrijkskundelessen. Want er zou wel eens een topjob aan vast kunnen hangen. De hersenkraker van Elon Musk:

‚ÄúJe staat op de oppervlakte van de Aarde. Je loopt √©√©n kilometer naar het zuiden, √©√©n kilometer naar het westen, en √©√©n kilometer naar het noorden. Maar je eindigt op exact dezelfde plaats waar je begonnen bent. Waar ben je?‚ÄĚ

Denk er gerust even over na, maar beeld je wel in dat Elon Musk je gedurende die tijd heel aandachtig aan het bestuderen is. Geen druk.

Het juiste antwoord op de strikvraag

Krab je jezelf achter de oren? Geen zorgen, want je bent niet alleen. Blijkbaar konden over het algemeen alleen ingenieurs de sollicitatievraag van Elon Musk succesvol beantwoorden. En eigenlijk is het ook een strikvraag want de baas verwacht eigenlijk twee correcte antwoorden. Je dacht toch niet dat het makkelijk was om bij Tesla of SpaceX binnen te komen?

Als je de instructies van Elon Musk goed hebt opgevolgd, is er één locatie op Aarde die aan de voorwaarden voldoet: de Noordpool. In het geval van een juist antwoord, wil de CEO ook van je horen of het je nog aan een andere plek doet denken.

Als dat de Zuidpool is, begin dan alvast maar je motivatiebrief te schrijven. In plaats van eerst naar het zuiden te lopen, ga je één kilometer naar het noorden, daarna één kilometer naar het westen, en één kilometer naar het zuiden.

In zowel het geval van de Noordpool als de Zuidpool zou je namelijk in de vorm van een driehoek terug naar je startpositie lopen.

Gelukkig is er goed nieuws voor mensen die het antwoord bijster zijn. Voor Elon Musk was het antwoord op zijn favoriete sollicitatievraag ondergeschikt aan de opbouw van het argument dat de sollicitant hanteerde. Hij keek dan ook vooral of die persoon in staat was om onder druk op een kritische manier na te kunnen denken. Het antwoord zelf is uiteindelijk van minder belang.

Tegenwoordig houdt Elon Musk zich met compleet andere dingen bezig. Het lanceren van een nieuw luchtje bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een potje bekvechten met de Twitterbazen?

De onmogelijke sollicitatievraag van Jeff Bezos

Rare lui, die multimiljardairs. Check ook de onmogelijke strikvraag van Jeff Bezos tijdens sollicitaties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.