Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 4 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Saillante appjes Elon Musk en Twitter-CEO onthuld in rechtsdocumenten

In gerechtsdocumenten van een nieuwe rechtszaak van Elon Musk tegen de bazen van Twitter is een aantal saillante passages en appjes naar boven gedreven. Een bloemlezing.

Begin dit jaar stond het in alle kranten geschreven: Elon Musk zou zomaar Twitter eventjes overkopen. En onderneming die veel ingewikkelder bleek te zijn dan de miljardair aanvankelijk had gedacht. Met ruzie, slaande deuren en een rechtszaak tot gevolg. De meest saillante passages uit de berichtenwisseling van Elon Musk op een rij.

De overname van Twitter viel in het water toen de Tesla-topman zijn bod van 44 miljard weer introk. Maar niet voordat Elon Musk tegen enkele schenen kon schoppen. Hij zou niet tevreden geweest zijn over de transparantie van het social mediabedrijf wat betreft het aantal nepaccounts.

De appjes van Elon Musk en de bazen van Twitter

De rijkste man ter wereld daagde intussen zelfs voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey voor de rechter. En net die rechtszaak heeft ervoor gezorgd dat gewone stervelingen nu een kijkje kunnen nemen in de berichten en appjes uit de mobiel van Elon Musk. Een boeiende bloemlezing, inclusief een poep-emoji.

‘Niemand mag baas zijn’

Elon Musk wil blijkbaar helemaal geen baas zijn. In een gesprek met de huidige CEO van Twitter, Parag Agrawal, bleek hij geen interesse te hebben in management:

“Eerlijk gezegd haat ik het om ‘managementdingen’ te doen. Ik vind eigenlijk niet dat iemand de baas van een ander zou mogen zijn. Maar ik hou gewoon van product design en technische problemen op te lossen.”

Dat verklaart in ieder geval enigszins waarom ex-werknemers zo verdeeld zijn over hun voormalige baas.

Ook al konden de twee tech geeks het initieel goed met elkaar vinden, later wordt duidelijk dat de relatie tussen Musk en Agrawal compleet verzuurd is.

‘Twitter sterft’

Uit de berichten en appjes van Elon Musk valt af te leiden dat de breuk met Twitter veroorzaakt is door deze tweet.

Parag Agrawal kon de zinspeling hierboven op het uitsterven van zijn bedrijf niet waarderen maar probeerde het diplomatisch te houden:

“Je bent vrij te tweeten wat je wil, maar het is mijn verantwoordelijkheid om je vertellen dat je mij hiermee niet helpt om Twitter beter maken.”

‘Dit is tijdverspilling’

Het antwoord van Elon Musk aan de Twitter-CEO liet minder dan een minuut op zich wachten:

“En wat heb jij dan verwezenlijkt deze week? Ik ga niet in het bestuur. Dit is tijdverspilling. Je kan een bod verwachten om Twitter van de beurs te halen. Praatjes maken gaat het bedrijf niet redden.”

Elon Musk, Twitter
Een deel van de uitwisseling tussen Agarwal en Musk

Vervolgens probeerde Jack Dorsey de twee kemphanen nog te verzoenen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens een digitale meeting met de twee heren zei hij: “Het is nu op zijn minst duidelijk dat jullie niet samen kunnen werken. Dat is klaar en helder.”

‘Betalen voor Twitter met Dogecoin’

Een van de grootste redenen waardoor Elon Musk Twitter uiteindelijk niet kocht, was omdat hij vond dat bots te eenvoudig konden botvieren op het platform.

Oplossing? Mensen laten betalen met Dogecoin voor het plaatsen van een Twitter-bericht “om het grootste deel van alle bots en spam van de site te gooien … so free speech is guaranteed.”

twitter, elon musk
Het plan van Elon Musk voor Twitter

Betalen voor ‘free‘ speech? Nee bedankt, Elon.

‘Feesten met Joe Rogan’

Ook Joe Rogan heeft het telefoonnummer van Elon Musk na diens verschijning op zijn podcast. “Ik hoop ECHT dat je Twitter in je handen krijgt. Dan geven we een gigantisch feest.” “Sounds good“, klinkt het.

Joe rogan, musk, twitter
Sounds good

Helaas is het (nog?) niet zover gekomen, die podcast willen we wel zien. Of het de vorige sessie overtreft, waarin de SpaceX-CEO een vlammenwerper meenam en een joint opstak, zal moeten blijken:

Meer lezen over Elon Musk en Twitter

Meer appjes lezen van Elon Musk over zijn vete met Twitter? Dan vind je hier een tijdlijn van de berichten die in de gerechtsdocumenten stonden.

En had je zijn vileine recensie over Rings of Power al gelezen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.