Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk brandt Lord of the Rings-serie af in vileine recensie

Er zijn al heel wat recensies geschreven over The Rings of Power, de prequelserie van The Lord of The Rings. Ach ja, dan kan een recensie van Elon Musk, uitgesproken fan van de boeken en eerdere films, er ook nog wel bij. Dan weet je tenminste dat het gaat schuren.

Net iets later dan Game of Thrones-prequel House of the Dragon is The Rings of Power in première gegaan. Twee enorme fantasy-franchises, die teruggaan in de tijd. Over House of the Dragon is iedereen lyrisch, maar hoe zit het met de prequel van The Lord of the Rings?

Elon Musk over The Lord of the Rings: The Rings of Power

Laten we beginnen met Elon Musk. “Tolkien zou zich omdraaien in zijn graf”, begint de CEO van Tesla en SpaceX op Twitter. Voor deze zekerheid zeggen we het er maar even bij: schrijver J.R.R. Tolkien is de geestesvader van The Hobbit en The Lord of the Rings.

De kritiek van Elon Musk schuilt duidelijk in een doorgeslagen vorm van emancipatie. “Bijna elk mannelijk personage tot nu toe is een lafaard, een klootzak of allebei. Alleen Galadriel is dapper, slim en aardig”, schrijft hij.

Niet de enige negatieve recensie van een fan

Over het algemeen doet The Lord of the Rings: The Rings of Power het helemaal niet zo slecht wat betreft de recensies. Op Rotten Tomatoes scoort de serie onder recensenten een verdienstelijke score van 85%. Maar het publiek is net als Elon Musk een stuk kritischer, met een gemiddelde score van 39%. Op IMDb scoort de serie een 6,8 uit 10. Ook op Metacritic is er een duidelijk verschil waarneembaar tussen fans en recensenten. Laatstgenoemden zijn goed voor een score van 75%, terwijl het publiek de prequel een 2,5 uit 10 geeft. De beroemde fantasyschrijver Neil Gaiman vindt de kritiek van Elon Musk overigens maar niks.

The Rings of Power richt zich op de Second Age of Middle-Earth (Tweede Era van Midden-aarde) en speelt zich enkele duizenden jaren vóór The Hobbit en The Lord of the Rings af. In het eerste seizoen wordt verteld hoe de legendarische ringen werden gesmeed en hoe Sauron aan de macht kwam. Ook het eilandkoninkrijk Númenor en de laatste alliantie tussen Elfen en Mensen vormen een rode draad.

Check ook deze visualisatie, die laat zien hoe rijk Elon Musk écht is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.