Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom House of the Dragon gratis op YouTube is te streamen

De eerste aflevering van House of the Dragon kun je nu gratis en voor niks bekijken op YouTube. De aflevering is in principe alleen in de Verenigde Staten gratis beschikbaar, maar dat is natuurlijk makkelijk te omzeilen met een VPN.

De prequel van Game of Thrones ging op 21 augustus in première op HBO Max en trok meteen 10 miljoen kijkers. Blijkbaar lusten mensen er wel pap van. Voor de tweede aflevering een weekje later stond de teller al op 10,2 miljoen kijkers. Daarenboven lijken critici het voor een keertje eens te zijn met de massa.

House of the Dragon visuele CGI blunder
Viserys Targaryen (Afbeelding: HBO Max)

Op Rotten Tomatoes heeft de serie zowel onder recensenten als bij het grote publiek een score van 85 procent. Geen slechte cijfers dus, en dat is ook HBO niet ontgaan. Nog voor de uitzending van de derde aflevering maakte de streamingdienst bekend dat de serie al zeker een tweede seizoen krijgt.

Waarom HBO Max gratis op YouTube staat

Maar waarom de eerste aflevering zomaar gratis beschikbaar maken? Daar zijn eigenlijk twee redenen voor. Ten eerste was het laatste seizoen van Game of Thrones nou niet bepaald een succes. HBO Max vreest dat die wrange nasmaak ervoor zorgt dat veel fans hun neus ophalen voor House of the Dragon. Met een gratis aflevering wil het bedrijf de trouwe kijkers terug lokken. Bovendien woedt er op dit moment niet alleen een felle strijd om de Iron Throne van Westeros, maar ook om de kroon van de streamingdiensten.

Gratis House of the Dragon aflevering HBO Max
Rhaenyra Targaryen (Afbeelding: HBO Max)

Het lijkt in ieder geval geen toeval dat de eerste aflevering gratis beschikbaar gemaakt werd op dezelfde dag dat het langverwachte The Lord of The Rings: The Rings of Power in première ging op Amazon Prime. Ook die serie heeft zijn start niet gemist overigens, met bijna 25 miljoen kijkers wereldwijd. Toch staat niet iedereen te springen om te betalen voor meerdere streamingdiensten en HBO Max hoopt met de gratis aflevering op YouTube nieuwe abonnees voor zich te winnen en op die manier Amazon de loef af te steken. Wordt vervolgd.

House of the Dragon gratis kijken

Helaas is de aflevering van House of the Dragon alleen in Amerika gratis te bekijken. Wil je weten hoe je dit kan omzeilen? Lees dan hier meer over verschillende VPN’s en welke het beste bij jou past.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.