Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Briljante visualisatie laat zien hoe bizar rijk Elon Musk écht is

Je leest vaak over het vermogen van Elon Musk. Maar hoe rijk is de CEO van Tesla en SpaceX écht? Om er enigszins een beeld van te krijgen, is er een briljante visualisatie gemaakt door Engaging Data.

Elon Musk is de rijkste mens ooit. Zo kan hij met gemak Twitter kopen, en dat op het laatste moment toch weer afzeggen. Ook zou hij het wereldvoedselprobleem in zijn eentje kunnen oplossen.

Visualisatie toont hoe rijk Elon Musk is

Maar dat zet allemaal nog niet echt in perspectief hoe rijk de rijkste mens ooit écht is. Hoe verhoudt zijn vermogen zich bijvoorbeeld tot het aantal olietankers dat hij kan kopen? Of tot de jaarinkomsten van een gemiddeld huishouden? Of tot het vermogen van Tiger Woods?

visualisatie, elon musk, hoe rijk, vermogen, perspectief
De visualisatie is voor het laatste geüpdatet op 31 mei (Afbeelding: engaging-data.com)

Welnu, er is een zeer simpel opgemaakte edoch briljante visualisatie die dit allemaal in perspectief zet. De tool begint met een kleine schaalindicatie. Zo wordt aangegeven dat 1 pixel staat voor 1.000 dollar. Een vierkantje van een paar pixels staar voor de inkomsten van een gemiddeld huishouden. Et cetera. Je scrolt eindeloos naar rechts, totdat je uitkomt bij het vermogen van Elon Musk. Bekijk de visualisatie HIER. En pas op voor een duimblessure tijdens het scrollen.

Het vermogen van Jeff Bezos in perspectief

Wil je naast Elon Musk ook weten hoe rijk Jeff Bezos, de een-na-rijkste mens op aarde, echt is? Ook zijn vermogen is in perspectief gezet met een visualisatie. Lees en bekijk hier meer.

Duidelijk, Elon Musk en Jeff Bezos zijn beide aardig rijk. En met een dergelijk vermogen kom je vanzelf uit bij grensoverschrijdende hobby’s. Zoals ruimtereizen, iets dat beide heren graag doen. Leuk een aardig, die bedrijven van de miljardairs, maar lees in dit artikel ook hoe ze met SpaceX en Blue Origin de ruimtevaart in de war schoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Briljante visualisatie laat zien hoe bizar rijk Elon Musk écht is
Sluiten