Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De psychologische Netflix-thriller met Mila Kunis waar iedereen over valt

Luckiest Girl Alive is de meest besproken en best bekeken film op Netflix van nu. Iedereen kijkt, en veel mensen hebben dezelfde kritiek op de film met Mila Kunis (39) in de hoofdrol. Er zou volgens veel kijkers een waarschuwing moeten komen vanwege die ene erotische scène, die zonder waarschuwing uitloopt op misbruik.

Waar Netflix voorheen nogal kuis was, heeft de streamingdienst op dat vlak alle schroom van zich afgeworpen. Erotische thrillers als 365 Days scoren als een malle, de film Blonde over Marilyn Monroe is ‘te pikant’ en zo kunnen we nog even doorgaan. Nu is het vooral één specifieke scène die in het oog springt.

Luckiest Girl Alive is de best bekeken film van nu

Luckiest Girl Alive is een Netflix-film over een over een New Yorkse schrijver, gespeeld door Mila Kunis (en de jongere versie door Chiara Aurelia). Haar perfecte leventje begint te barsten als ze door een true-crime documentaire wordt geconfronteerd met haar schoolverleden.

Wereldwijd is Luckiest Girl Alive de best bekeken film op Netflix van dit moment, blijkt uit data van Flixpatrol. Ook in Nederland staat de psychologische thriller op nummer één. Recensenten zijn overigens minder enthousiast. Zo scoort de film met Mila Kunis op Rotten Tomatoes slechts een 43% score onder critici en 75% onder het publiek. Op IMDb is de rating 6,4 uit 10.

Netflix onder vuur om erotische scène met Mila Kunis

Toch wordt er dus massaal gekeken naar de Netflix-film. En als er ergens veel naar gekeken wordt, wordt er ook veel over gesproken. En als het balletje over een erotische scène dan begint te rollen, zijn de rapen gaar. Kijkers vinden dat een erotische scène met Ani heel ver gaat en over grof seksueel geweld beschikt. Het fragment uit de film is volgens kijkers “te lang” en “te realistisch”. Er wordt door veel kijkers dan ook gevraagd om een officiële waarschuwing voor Luckiest Girl Alive. “Het is een prachtige film met zeer sterke acteerprestaties van onder anderen Mila Kunis. Maar Netflix, graag een waarschuwing volgende keer.”

Naast de gewelddadige erotische scène in Luckiest Girl Alive is er ook veel kritiek op een schietpartij op school. De film, die tevens door Mila Kuns is geproduceerd, is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.