Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit Blonde onder vuur om voorspelbare redenen

Blonde, de film waarin Marilyn Monroe gespeeld wordt door Ana de Armas, is dé Netflix-hit van dit moment. Kijkers en fans van het sekssymbool van weleer delen alleen dezelfde klacht. En die kritiek is behoorlijk voorspelbaar.

Netflix is lekker bezig op dit moment. Het regent klachten rond de best bekeken serie van dit moment, over die psychopaat inderdaad. De ophef rond de best bekeken film van dit moment is iets minder heftig, maar er is één collectieve klacht die naar boven komt drijven. Dat hadden de kijkers bij voorbaat eigenlijk al kunnen weten. Hoe dan ook: there is no such thing as bad publicity.

Blonde met Ana de Armas op Netflix

Blonde is een film over het leven van Marilyn Monroe, het sekssymbool van de jaren 50 en een van de grootste iconen ooit binnen de entertainmentwereld ooit. Maar haar leven was niet zoals het er aan de buitenkant uitzag. Kort gezegd: behoorlijk mistroostig.

Naast depressieve gevoelens speelde ook seksualiteit een grote rol het leven van Marilyn Monroe. Ook dat aspect heeft een prominente rol gekregen in de Netflix-film, waarin Ana de Armas op voortreffelijke wijze de hoofdrol vertolkt.

‘Film over Marilyn Monroe te seksistisch’

Je voelde hem wellicht al aankomen, maar daarin schuilt de veelgehoorde kritiek van kijkers en fans. “Als je een beetje respect hebt voor Marilyn Monroe, negeer Blonde dan op Netflix”, zegt een van de kijkers. Er is één klacht die massaal naar voren komt: de best bekeken Netflix-film van dit moment zou te seksistisch zijn. We zouden zeggen: oordeel zelf.

Ja, kijkers hadden dit kunnen weten. Aanvankelijk werd Blonde als te pornografisch bestempeld, waardoor de biopic uitgesteld moest worden. Later kreeg de best bekeken Netflix-film van dit moment een zeldzame NC-17 Rating. Hoofdrolspeler Ana de Armas krijgt overigens wel lovende kritieken voor haar rol als Marilyn Monroe in Blonde.

De collectieve klacht over House of the Dragon

Eerder deze week was er al een andere collectieve klacht, maar dan over House of the Dragon op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.