Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 6 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn volgens de ANWB de beste betaalbare e-bikes van 2022

Op zoek naar een goedkope elektrische fiets, en dan niet een e-bike van Lidl of Aldi? Hier is de top 5 van de ANWB.

De ANWB test veel elektrische fietsen met een onafhankelijk panel. Bekijk hier de complete test van 2022.

Goede goedkope elektrische fietsen volgens ANWB

Ga je meer voor budget, al is dat relatief, dan heeft de ANWB een top 5 voor je klaarstaan. De meeste modellen zijn via de betreffende websites ook beschikbaar in herenmodellen.

1. Anyway Royal Prestige – 1.699

Anyway Royal Prestige, beste goedkope elektrische fiets, e-bike, budget, anwb

Dit klinkt als een huisburger bij een snackbar, maar het is een e-bike. Volgens de ANWB zelfs de beste goedkope elektrische fiets die je in 2022 kunt kopen. Grote actieradius dankzij een lithium-ionaccu van Greenway met 468 Wh inhoud. Verder beschik je over goed materiaal, zoals een Selle Royal-zadel, Schwalbe-banden en Axa-slot. Nu jij weer. Te koop voor 1.699 euro. Bekijk hier het volledige rapport.

2. Batavus Fonk – 1.799 euro

batavus fonk, beste goedkope elektrische fiets, e-bike, budget, anwb

Klinkt als een stoere lowrider, is een oerdegelijke elektrische fiets. Volgens de ANWB is is deze goedkope e-bike een echte allrounder, met een 300 Wh-accu. Te koop voor 1.799 euro. Bekijk hier het volledige rapport.

3. Brinckers Berlin – 1.799 euro

Brinckers Berlin

Deze blauwe tweewieler beschikt naast een 417 Wh-accu over hydraulische schijfremmen. Dat is vrij zeldzaam in deze prijsklasse. Prijs: 1.799 euro. Bekijk hier het volledige rapport.

4. Cortina E-U1 N7 – 1.789 euro

Cortina E U1 N7, goedkope e-bike, beste elektrische fiets, anwb e bike test

In deze goedkope elektrische fiets heeft Cortina gekozen voor de welbekende Bafang H400-voorwielmotor, volgens de ANWB befaamd om zijn geruisloosheid. Je koopt de e-bike voor 1.789 euro.

5. Giant Ease-E+ 1 – 1.699 euro

De accu op de hekkensluiter van de top 5 goedkope elektrische fietsen is met 300 Wh volgens ANWB ietwat karig, maar een upgrade naar 400 of 500 Wh is tegen bijbetaling mogelijk. De hydraulische schijfremmen daarentegen zijn uitblinkers. Je koopt de e-bike voor 1.699 euro. Bekijk hier het volledige rapport.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.