Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Bol stunt, figuurlijk, met e-mountainbike van 670 euro

Bol.com duikt ver onder de 700 euro met een elektrische mountainbike, en voor dat geld vind je niet snel een andere e-bike. Een blik op deze avontuurlijke elektrische fiets van RCB.

Even een disclaimer: bij Manners besteden we vooral aandacht aan betaalbare lifestyle. Je leest al genoeg over bijvoorbeeld de Ferrari’s onder de e-bikes, maar 5.000 euro voor een elektrische fiets is lang niet voor iedereen realistisch. Bovendien betaal je voor topmerken ook voor de marketing, maar er blijft verschil in kwaliteit.

Elektrische mountainbike van RCB

Deze elektrische fiets bij Bol.com is dus geen premium e-mountainbike. Wel is het een degelijke e-bike, vooral gezien de prijs. De 250W borstelloze motor biedt via verschillende standen trapondersteuning tot 25 kilometer per uur, de Shimano 7-speed versnellingen zorgen voor extra comfort op hellingen en drassige ondergronden. Ook heb je vering in de voorvork. Het blijft tenslotte een MTB, gemaakt voor avontuur.

Bol.com stunt met e-bike van €670 en het is een mountainbike
(Afbeelding: RCB)

De 12Ah/36V lithium-ion-batterij van deze elektrische mountainbike is goed voor een bereik tussen de 35 en 90 kilometer. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van het weer, ondergrond en de mate van trapondersteuning. Ook je gewicht speelt mee. Goed om te weten: de maximale belasting op deze betaalbare e-bike is 120 kilogram.

E-bike met korting voor 670 euro bij Bol.com

Over het design van de elektrische fiets kan men twisten, feit is dat een mountainbike er al snel avontuurlijker uitziet dan de gemiddelde betaalbare e-bike. Vaak is dat dan zo’n laag bejaardenmodel.

Maar comparison is the thief of joy, om wijlen Amerikaans president Theodore Roosevelt maar eens te quoten. De elektrische mountainbike kost oorspronkelijk 749,99 euro, nu is de e-bike bij Bol.com te koop voor 669,99 euro.

Elektrische fiets onder de 800 euro

Check ook deze coole fatbike voor 799,99 euro, tevens te koop bij Bol.com. En nu je toch aan het shoppen bent: check bij de Nederlandse webshop ook dit spotgoedkope alternatief voor een Big Green Egg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.