Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze e-mountainbike van Zündapp koop je nu met €1100 korting

Lidl stunt, in figuurlijke zin welteverstaan, met een elektrische mountainbike. Niet een e-bike van een budget huismerk, maar van het Duitse A-merk Zündapp.

Zündapp is in 1917 opgericht en maakte in de afgelopen 107 jaar motoren, naaimachines, auto’s, rijdende mijnen en bromfietsen. Tegenwoordig richt het merk zich vooral op de elektrische fiets en bij het eveneens Duitse Lidl vind je nu een topkoop.

Tegen jonge fitte mensen zouden we zeggen: koop een normale mountainbike, zonder elektromotor. Maar als je om gezondheidsredenen een avontuurlijke e-bike nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege een hartaandoening waarbij je niet te hoog mag pieken, dan is een elektrische fiets als deze een uitkomst. Voelt sportief aan, maar wel met de nodige ondersteuning.

Zündapp E-mountainbike Z898

Bij Lidl staat nu de E-mountainbike Z898 op je te wachten. Een elektrische fiets met een in het frame geïntegreerde accu, die met 504 Wh een actieradius van 35 tot 150 km mogelijk maakt. Die is natuurlijk sterk afhankelijk van het terrein, weersomstandigheden, de mate van trapondersteuning en je gewicht.

Zündapp E-mountainbike Z898 lidl e-bike elektrische fiets 1100 euro korting folder
De witte editie is onze favoriet (Afbeelding: Zündapp)

De motor in het achterwiel van deze elektrische fiets biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per in vijf verschillende standen. De e-bike van Zündapp rijdt op CST-banden met een gripvast profiel, geschikt voor zowel asfalt als zachtere ondergronden. En zoals het een mountainbike betaamt, beschik je over 24 Shimano-versnellingen.

1100 euro korting op e-bike bij Lidl

Vergeten we vast nog een aantal specificaties, die je via de prijslink vindt. De adviesprijs van de Zündapp E-mountainbike Z898 is 2.299 euro, maar Lidl geeft 52 procent (1.100 euro) korting. Nu koop je de elektrische fiets dus voor 1.099 euro. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Zündapp E-mountainbike Z898 lidl e-bike elektrische fiets 1100 euro korting folder
(Afbeelding: Zündapp)

Check ook de beste betaalbare e-bike in de ANWB-test van 2024, die bij Decathlon te koop is. Hier is betaalbaar overigens een relatief begrip, te weten dat de ANWB een elektrische fiets onder de 3.000 euro als betaalbaar categoriseert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.