Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Muziek 19 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit festival heeft het goedkoopste bier en een line-up vol topnamen

Niet alleen heeft Dauwpop de meest nostalgische line-up van het jaar op zijn affiche verzameld. Ook komt er het goedkoopste bier van alle Nederlandse festivals uit de tap. En er zijn nog tickets!

Ooit was geluk heel gewoon: een stukje gras, een bekertje bier en een podium met een leuk gitaarbandje erop − voor een betaalbare prijs. Tegenwoordig is hier niks gewoons aan. Al jaren rijzen de ticket- en bierprijzen van festivals de pan uit. Manners gaat op zoek naar de festivalweide waar het goedkoopste bier wordt geschonken. We vinden het in Hellendoorn.

Festival met het goedkoopste bier in 2024

Op festival Dauwpop in Hellendoorn hebben ze voor hun affiche van 2024 een blik zeroes-helden opengetrokken. De Jeugd van Tegenwoordig, The Kooks, Di-rect, Crystal Fighters, Altin Gun, The Partysquad en Mental Theo. Het had zo de line-up van Lowlands 2005 kunnen zijn, maar het is die van Dauwpop 2024.

Deze line-up vol zeroes-heroes wordt aangevuld met hippe acts als Oscar & the Wolf en Froukje. Verspreid over twee dagen, 31 mei en 1 juni, klimmen zij de podia op in Hellendoorn, Overijssel. Maar nu dat waarvoor jullie gekomen zijn: de prijs van het bier.

Prijs van een biertje op Dauwpop

Hoe hoog de prijs van een consumptie in 2024 wordt, is bij de meeste festivals nog niet bekend. In 2023 lag de prijs van een biertje grosso modo op 3,50 euro voor een beker van 25 cl. Van Paaspop weten we al dat ze dit jaar naar 3,75 euro zijn gegaan. Het zou ons niet verbazen als de rest hun voorbeeld volgt.

Met een prijs van 3,50 euro voor een Budweiser was Dauwpop in 2023 het festival in Nederland waar je het goedkoopste biertje kon kopen. Maar wacht eens even, kostte een biertje op het peperdure Lowlands niet precies hetzelfde? Dat klopt, alleen in de papieren bekers van Dauwpop – waarmee het festival uit Hellendoorn in 2023 een primeur had – past 150% ten opzichte van het milieuonvriendelijke plastic bekertje van het populaire festival in Biddinghuizen: 30 cl om 20 cl. 

festival goedkoopste bier dauwpop
Het revolutionaire bekertje van Dauwpop met 50% meer bier dan een pilsje op Lowlands (Afbeelding: Dauwpop)

Twee Budweister-pilsjes op Dauwpop vullen drie bekertjes op Lowlands. Omgerekend naar Lowlands-bekertjes kost het bier in Hellendoorn nog maar 2,33 euro. Ondanks dat Dauwpop dezelfde prijs per consumptie hanteert, is het gerekend in bekers van 20 cl maar liefst 1,17 euro goedkoper.

Het ligt voor de hand dat het goedkoopste biertje van 2024 ook op de festivalweides van Hellendoorn wordt geschonken. Als ze de prijs verhogen naar 3,75 euro per biertje, komt de prijs uit op 2,50 euro per 20 cl. Hiermee duiken ze nog steeds diep onder de bierprijs op Lowlands, en ook onder die van bijvoorbeeld Pinkpop (waar je in 2023 met 3,50 euro per 25 cl iets meer bier voor je geld kreeg). 3,75 euro voor 30 cl is omgerekend naar Pinkpop-biertjes namelijk 3,13 euro. Het moet raar lopen wil Dauwpop niet ook in 2024 het goedkoopste bier van de Nederlandse festivals hebben.

Ook tickets Dauwpop schappelijk geprijsd

Misschien wel het grootste pluspunt van Dauwpop is dat de kaarten niet na 20 seconden uitverkocht waren. Ook hebben ze geen poespas met tickets in verschillende fases die steeds duurder worden. Tickets voor twee dagen festival inclusief camping kosten 149,50 euro.

Onaflatende dorst naar goedkoop bier

Manners is altijd op zoek naar goedkoop bier, of het nu op festivalweides is of in dit vakantieland met fjorden (dat geen Noorwegen is).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.