Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Lidl lanceert betaalbare nieuwe e-bike die VanMoof doet vergeten

Mocht je VanMoof al zijn vergeten, sorry dat we je er dan weer aan herinneren. Maar Lidl heeft een nieuwe e-bike gelanceerd die stijlvol en hufterproof oogt. Check deze elektrische fiets, die ook wel wat wegheeft van de bekroonde Trek Allant+ 7.

We schrijven dit soort artikelen altijd met ambivalente gevoelens. Want waarom zou je een e-bike kopen als je ook op eigen kracht kunt fietsen. Nou, als je hulpbehoevend bent bijvoorbeeld. Of als je 15 kilometer of meer moet fietsen naar je werk (schoolkinderen niet meegerekend, die moeten gehard worden op de gewone fiets).

CRIVIT Urban E-bike van Lidl

Als je een paar jaar geleden een elektrische fiets bij Lidl kocht, was het een met alle respect een rammelend bejaardenmodel met levensgrote accu op de bagagedrager. Maar we leven in 2024 en hier is de stijlvolle CRIVIT Urban E-bike, in onder meer de nieuwe kleur olijfgroen. Gaat qua stijl al behoorlijk richting het failliete VanMoof, Cowboy en andere peperdure merken. Ook de kwaliteit is sterk vooruit gegaan, al is Crivit nog altijd geen A-merk.

Lidl-dropt-spotgoedkope-nieuwe-e-bike-die-VanMoof-doet-vergeten
(Afbeelding: Crivit)

In deze elektrische fiets zit de accu (360 Wh) keurig weggewerkt in het frame. Wel is de batterij uitneembaar, zodat je die gemakkelijk thuis kunt opladen. Onder optimale omstandigheden is de actieradius 100 kilometer, maar weersomstandigheden en andere factoren halen daar natuurlijk veel van af.

De motor zit in het achterwiel en biedt je tot 25 kilometer per uur ondersteuning in de standen eco, tour en race. Versnellingen zijn niet nodig, gezien deze e-bike van Lidl aanvoelt hoeveel ondersteuning je nodig hebt.

Betaalbare én stijlvolle elektrische fiets nu bij Lidl

Je krijgt veel elektrische fiets voor weinig geld, durven we te stellen. De CRIVIT Urban E-bike van Lidl is te koop voor 1.499 euro bij Lidl. Naast olijfgroen is de elektrische fiets als herenmodel ook te koop in het zwart. Daarnaast zijn er verschillende damesmodellen verkrijgbaar. Je krijgt vijf jaar garantie op het frame, twee jaar garantie op de accu en twee jaar garantie op de e-bike zelf. Ook is er een pick-up service, waardoor het wel heel erg als een elitaire VanMoof begint te voelen.

Lidl-dropt-spotgoedkope-nieuwe-elektrische-fiets-die-VanMoof-doet-vergeten-urban-e-bike-crivit
(Afbeelding: Crivit)

Check ook dit veel duurdere beest van een elektrische fiets, dat we onlangs hebben getest.

Wat verdiende de VanMoof-directie?

VanMoof mag dan failliet zijn, het bedrijf heeft de oprichters geen windeieren gelegd. Lees hier wat de heren verdienden met de gammele e-bikes die nergens te repareren vielen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.