Kyara Spierings
Kyara Spierings Elektrische fiets 14 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze e-bike is verkozen tot dé elektrische fiets van 2020

In het laatste weekend van februari werd de E-Bike Experience gehouden. In de jaarbeurs Utrecht kon iedere (aspirant) elektrische fiets-bezitter zich prima vermaken.  Tijdens dit event konden geïnteresseerden namelijk kennis maken met alle nieuwe modellen e-bikes.  Ook werd de nieuwe Fiets van het Jaar gekozen.

Er waren verschillende categorieën en winnaars, maar wij waren vooral benieuwd welke fiets zou worden uitgeroepen tot de beste elektrische fiets van het jaar. En uiteindelijk ging trek met hun Allant+ 7 er met de eer van door.

Trek Allant+ 7 is dé elektrische fiets van 2020

De fiets is bedoeld voor mensen die in en rondom de stad willen fietsen, maar is ook geschikt voor mensen die langere stukken moeten fietsen. Met een actieradius van 160 kilometer is woon-werkverkeer op deze elektrische fiets een eitje. Er zit een Bosch Performance CX-motor en een Shimano Acera-schakelsysteem op de fiets. Daarnaast is hij ook nog eens heel stijlvol. Dat komt vooral omdat de accu niet in de bagagedrager zit, maar mooi in het frame is verwerkt.

Beste elektrische fiets e-bike 2020 Trek
De Allant+ 7 van Trek. (Afbeelding: Trek)

De jury was erg lovend over het rijplezier, de krachtige motor en het strakke design van de fiets. Ze noemden het “Dé E-bike voor de sportieve fietser.” Een elektrische fiets die comfort, veiligheid en design goed weet te combineren en daarmee de terechte winnaar van de titel. De fiets mag zich nu een jaar lang Fiets van het Jaar noemen.

Amerikaans bedrijf op Nederlandse grond

Trek, het bedrijf dat de fiets heeft gemaakt, is Amerikaans, maar heeft ook een team in Harderwijk. Dit productontwikkelingsteam werkt aan een andere elektrische fiets zoals deze. De adviesprijs is 3.399 euro. Daarmee is deze e-bike is daarmee wel aan de dure kant, maar daar krijgt er gelukkig dus wel de beste elektrische fiets van 2020 voor terug.

Zoek je een elektrische fiets die minimaal net zo stijlvol is, maar wel een stuk goedkoper? Dan moet je hier zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.