Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 22 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Decathlon stunt met stoere e-bike met 390 euro korting

Decathlon plakt een fikse korting van 390 euro op de Riverside 500 E. In dit artikel doen wij ons best om je (geheel zonder commercieel belang) zo goed mogelijk te informeren over deze goedkope e-bike in de aanbieding.

Waar we bij Decathlon vorige week nog een refurbished elektrische fiets voor 900 euro in de digitale etalage zagen staan (en die is nog steeds te koop), stuiten we nu op een gloednieuwe e-bike voor dezelfde prijs. Ofja, hij is met 909,99 euro nét iets duurder. Met een tijdelijke korting van 390 euro lijkt het een zeer interessante optie voor wie een goedkope e-bike zoekt. We bekijken de specificaties en reviews.

Riverside 500 E e-bike bij Decathlon met vette korting

De Riverside 500 E is een stoere e-bike die zowel op verharde als onverharde wegen zijn mannetje staat. Hij heeft een actieradius van 90 kilometer, maar dan wel op de laagste stand qua trapondersteuning. Bij de middelste stand komt hij 80 kilometer ver en bij de ‘boost’-ondersteuning ongeveer 50 kilometer (afhankelijk van de hoeveelheid steile hellingen die je opklimt).

goedkope e-bike decathlon
(Afbeelding: Decathlon)
goedkope e-bike decathlon
(Afbeelding: Decathlon)

In de naaf van het achterwiel vinden we een brushless motor van 250 watt. De accu bestaat uit een Lithium-ion-batterij van 36 volt en weegt 2,82 kilo. Je bedient de fiets met een LCD-scherm. Hier kun je enerzijds tripinformatie bekijken als de trapondersteuning wijzigen. Een leuke extra: er zit een USB-aansluiting in waarmee je je smartphone kunt opladen!

Op de website van Decathlon staat deze goedkope e-bike nu afgeprijsd te koop van 1.299,99 euro voor 909,99 euro. Laatste kans, luidt het omineuze bijschrift. Niet te lang dubben dus.

Beoordelingen goedkope e-bike Decathlon

Om je te helpen bij het maken van een beslissing, duiken we de reviews in. Is het wat, die Riverside 500 E? Met een gemiddelde score van 4.4 uit de 5, gebaseerd op 2404 beoordelingen, zijn we geneigd om te zeggen dat de meeste kopers tevreden zijn. In de meeste reviews loven klanten de prijs-kwaliteitverhouding. Regelmatig lezen we dat men te spreken is over de soepele trapondersteuning.

Een kritiekpunt dat vaker terugkomt, is dat het niet heel eenvoudig is om de accu in en uit de fiets te schuiven. Sommige kopers zouden daar graag een expliciete instructie bij hebben gekregen. Ook wisselt de fiets volgens sommige klanten niet heel soepel van versnelling. Dit gaat gepaard met het nodige gekraak, lezen we hier en daar terug. Tot slot zijn de bijgeleverde batterijen voor de fietslampjes zó leeg. Persoonlijk zouden we daar echter wel mee kunnen leven.

Toch te duur?

900 euro is niet veel voor een elektrische fiets, maar het is alsnog een hoop geld. Wil je een nóg goedkopere e-bike? Dan zou je deze elektrische e-bike van Bol kunnen checken. Kost maar 670 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.