Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Netflix neemt je in nieuwe oorlogsserie mee op meest extreme missies

Vergeet Kamp van Koningsbrugge of Special Forces VIPS. Netflix neemt je mee op wereldreis in Toughest Forces on Earth, een potentiële must-see voor liefhebbers van oorlogsfilms.

Oorlogsfilms toveren vaak bombastische en explosieve actie op onze beeldschermen. Een dik, vet Hollywood-sausje, niet per sé hoe het echte leven als militair is. Op dat front wordt onze nieuwsgierigheid bevredigd door Nederlandse realitytelevisie als Kamp van Koningsbrugge en Special Forces VIPS.

Netflix presenteert Toughest Forces on Earth

Programma’s waarin doorsnee burgers of beroemdheden gedrild worden als militairen. De ultieme beproeving, met meeslepende televisie als resultaat. Lekker veilig vanaf de bank je inbeelden hoe je het zelf gedaan zou hebben; ideaal. Maar ja, dan hebben we het nog steeds over leken in een militaire context.

De vraag van menig oorlogsfilm-liefhebber blijft overeind: Hoe is het om echt een militair te zijn in een oorlogssituatie? Daar heeft Netflix een antwoord op geformuleerd in de vorm van een nieuwe Original die je nu kunt streamen. Maak kennis met Toughest Forces on Earth, een gloednieuwe docuserie van de makers van The World’s Toughest Prisons.

Oftewel, sensationele doch intrigerende televisie zoals je vroeger van zenders als Discovery kon verwachten. In The World’s Toughest Prisons nam productiebedrijf Emporium Productions je al mee in ’s wereld’s best beveiligde gevangenissen. Nu ga je opnieuw de wereld rond vanaf je bank, dit keer langs “world’s most elite and secretive military units.”

Ex-Special Forces op pad

De presentatie is in handen van drie ex-Special Forces. Militairen van de US Army Rangers, US Navy Seals en de British Special Forces. Mannen die weten waar ze het over hebben, dus. De ex-militairen reizen in de eerste acht afleveringen onder andere af naar Mexico, Maleisië, Verenigde Staten, en Colombia. Daar gaan ze op bezoek bij, komt ie:

  • Jordanian Special Forces
  • Colombia’s elite Jungla Commando police unit
  • Swedish Parachute Rangers, Malaysian Army Special Forces
  • Mexico’s Special Forces
  • Philippines Navy Seals
  • Austria’s Jagdkommando unit
  • US Navy’s EOD bomb disposal unit.

Het blijft overigens niet bij een informatief bezoekje: de ex-soldaten leven en trainen echt een tijdje met en bij de topsoldaten in kwestie, voor een echt kijkje in de keuken “van de meest extreme oorlogsoperaties”, zoals Netflix Toughest Forces on Earth samenvat. De synopsis van de show is sowieso veelbelovend: “Toughest Forces On Earth vernieuwt het genre met opwindende, rauwe avonturen over de hele wereld, van de woestijn tot het poolgebied en van de jungle tot de zee.”

De grote vraag en meer oorlogsvoer

Helaas zijn er nog geen reviews online verschenen, dus op het moment van schrijven is het lastig om te beoordelen of Toughest Forces on Earth de ultieme serie is voor liefhebbers van oorlogsfilms, of dat dit de zoveelste sensationele doch slappe Discovery Channel-achtige pulp is. Een ding is wél duidelijk: Netflix heeft een flink budget beschikbaar gesteld. Je kunt vanaf nu zelf gaan oordelen of dat ook daadwerkelijk goud oplevert, want alle acht afleveringen van de Original zijn nu te streamen.

Toch meer trek in een film? Check dan ook ons trucje waarmee je alle oorlogsfilms op Netflix kunt kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.