Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze geheime code op Netflix zie je alle oorlogsfilms

Het aanbod van Netflix lijkt tegelijkertijd immens en hopeloos beperkt. Gelukkig kun je het algoritme omzeilen met geheime codes en zo alle oorlogsfilms checken die de dienst aanbiedt. Ssst!

Met onder andere Civil War, Lee en Land of Bad op de bioscoopagenda hoeven liefhebbers van het oorlogsfilmgenre zich dit jaar niet te vervelen. Ook thuis valt er een hoop oorlogsgeweld te streamen, al maken streamingdiensten zoals Netflix het je niet altijd even makkelijk. Maar er is nu een allesoverkoepelende nieuwe geheime code voor oorlogsfilms.

De algoritmische vloek van Netflix

Vooral Netflix is namelijk erg gesteld op haar algoritmes. Content die op basis van jouw kijkgedrag wordt aanbevolen. Klein probleem: de streamingdienst pusht op de homepage vooral eigen producties, Originals dus. Telkens weer probeert Netflix je te overtuigen om die ene nieuwe hitserie te checken, terwijl jij gewoon op zoek bent naar een goede (oorlogs)film van een grote studio.

Je zou daardoor bijna denken dat de dienst slechts een handjevol films heeft. Het algoritme selecteert echter uit een veel bredere bak aan oude en nieuwe titels. Een bak die je met een handig trucje gelukkig ook zelf kunt openen, om zelf een goede film of serie uit te kiezen.

Nieuwe geheime code voor alle oorlogsfilms: 3373

Oftewel, skip het algoritme, en behoud zelf de regie. Dat kun je doen door geheime Netflix-codes te benutten. Het bedrijf kent namelijk aan elk (sub)genre een cijferreeks toe, een code. Dan hebben we het niet enkel over ‘actie’, ‘romantiek’ of ‘drama’. Nee, het bedrijf is de koning van de hyperspecifieke genres.

In dit artikel vind je alle geheime codes die Netflix anno 2024 in gebruik heeft. Maar er is nu een nieuwe geheime code die je naar een pagina leidt met alle oorlogsfilms op Netflix, gesorteerd op categorie. Het gaat om de cijferreeks 3373 die je samen met het woordje ‘genre’ achter de url moet plakken.

  1. Kies een genre uit de lijst en kopieer de bijbehorende code. De geheime code voor alle oorlogsfilms is ‘3373’
  2. Open de volgende url in je browser en plak de code erachter, in dit geval dus: ‘www.netflix.com/browse/genre/3373
  3. Gefeliciteerd! Nu krijg je alle films en series die Netflix onder die categorie schaart te zien, ongefilterd, en zonder dat het algoritme roet in het eten gooit
  4. Je kunt ze vervolgens op elk apparaat streamen, door simpelweg interessante films en series aan je kijklijst toe te voegen

Toch trek in concretere aanbevelingen? Check dan ook ons lijstje met alle oorlogsfilms op Netflix die de perfecte 100 procent scoren op Rotten Tomatoes. Of duik in de wondere wereld van Koreaanse cinema met de beste oorlogsfilms uit Zuid-Korea.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.