Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 22 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Albert Heijn pronkt met nieuwe topwijn in de aanbieding: de top 3

Het is een mooie week voor levensgenieters die voor een klein prijsje een lekker wijntje willen drinken. Er zijn een aantal hoog gewaardeerde wijnen in de aanbieding bij Albert Heijn. Dit is de top 3 met korting volgens Vivino en Hamersma.

Zo nu en dan verversen de sommeliers het assortiment aan wijn in de schappen bij Albert Heijn. Hun nieuwste rode wijn is een schot in de roos en ze plakken er meteen 25 procent korting op. De Vignerons de l‘Enclave staat deze week op nummer 2 in de top drie wijn in de aanbieding bij Albert Heijn. Op één staat een fles wit die door Hamersma niets minder dan een ‘prachtwijn’ wordt genoemd (en dat voor maar 4,49 euro!). 

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 21

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is deze week de top 3.

1. Casa de Vila Nova – Vinho Verde

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,99 euro voor 4,49 euro
Vivino-score: 3.8 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 9-

Albert Heijn laat deze droge witte wijn uit Portugal nóg een week in de aanbieding staan, want vorige week boden ze hem ook al met korting aan. Vinden wij niet erg: het is namelijk de hoogst beoordeelde wijn die we ooit in deze rubriek hebben behandeld. 

De Vila Nova is tintelfris en smaakt naar appel en citrus. Je drinkt hem bij salade of vis. Wat er zo bijzonder aan is? Nou, de 4685 amateur-sommeliers van Vivino geven hem een voor Vivino-begrippen astronomische score van 3.8. Toch is het met name Harold Hamersma die lyrisch is over deze wijn. Bij zijn beoordeling van een 9- houdt hij een lange redevoering over prachtwijnen die onbetaalbaar zijn en waarvan de toekomstige oogsten al zijn vastgelegd door vermogende wijnliefhebbers.

Deze mix van loureiro, avesso en arinto is ook zo’n prachtwijn, maar dan eentje die gewoon bij de supermarkt ligt. ‘Slank, strakgetrainde zuren, toef koolzuur waar champagne jaloers op mag zijn. Rins, zilt, spannend, opwindend.’

Vorige week gemist? Ook deze week haal je hem nog met korting voor maar 4,49 euro.

2. Vignerons l’Enclave La Réserve Côtes-du-Rhône-Villages

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 6,65 euro voor 4,99 euro
Vivino-score: 3.7 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Op nummer twee vinden we een nieuwe wijn in het assortiment van Albert Heijn. Deze krachtige Côtes du Rhône is gemaakt van syrah en grenache. Hij zit vol rijp fruit en is door de kruidigheid stevig te noemen, maar niet zwaar. Op basis van 102 ratings krijgt deze rode wijn op Vivino een mooie score van 3.7. Hamersma is eveneens vol lof. Hij geeft een 8,5 en zegt: ‘sappige rode bessen, kersen in de hoogglans, een vermoeden van het plaatselijke kreupelhout (…) Het dorpsfeest kan beginnen.’ Wat een poëet.

3. Adobe Carmenère Reserva 2021

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 6,65 euro voor 4,99 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Nagenoeg alle carmenère komt uit Chili, zo ook deze Adobe Reserva. Hij is sappig, stevig en zit vol fruit. Hoog in de Chileense bergen komen er nauwelijks plantenziekten voor, waardoor deze wijn zonder bestrijdingsmiddelen is geproduceerd. Hierdoor mag hij zich biologisch noemen. De 24.7589 Vivino-gebruikers tonen zich content met een gemiddelde beoordeling van 3.6. Hamersma is dat ook. Hij noemt deze carmenère ‘stoer sap’, met de ‘donkerste vruchten’, ‘cacao- en espresso-bittertjes’ en ‘lekker rokerig bovendien’. Hij geeft een 8,5. Nu in de aanbieding voor 4,99 euro.

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter en meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

De goedkoopste wijn op citytrip

Deze week verscheen er een gedetailleerd onderzoek naar de goedkoopste steden voor een citytrip binnen Europa. De top tien vloeide voort uit twaalf typische kostenposten bij een stedentrip. Eén van kostenposten: de prijs van een glas huiswijn in een gemiddeld café. Wie ook op vakantie de goedkoopste wijn wil drinken, checkt daarom dit artikel!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.