Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 15 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn geeft korting op uitmuntend beoordeelde wijn: de top 3

Albert Heijn geeft korting op een Portugese wijn die zowel in de Grote Hamersma als op Vivino een uitzonderlijk hoge score krijgt. Samen met de andere wijnen in de aanbieding maken we een top 3.

Er is altijd wel ergens wijn in de aanbieding, maar zo’n mooie fles als deze week hebben we nog nooit bij Albert Heijn gezien. Het gaat om een Portugese mix van loureiro, avesso en arinto van wijnhuis Vila Nova. En we worden nog meer verwend, want Albert Heijn biedt deze week alle Excellent-wijnen met korting aan. Met hulp van Vivino en Hamersma zetten we ze in een top 3.

Beste wijn in aanbieding bij Albert Heijn – week 20

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). De nummer 1 steekt er deze week met kop en schouders bovenuit, maar ook de twee rode wijnen met korting op twee en drie scoren top. Dit is deze week de top 3 van wijn in de aanbieding.

1. Casa de Vila Nova – Vinho Verde

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,99 euro voor 4,49 euro
Vivino-score: 3.8 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 9-

Deze week één absolute topwijn in de aanbieding bij Albert Heijn. Het gaat om een droge witte wijn die gemaakt is van loureiro, avesso en arinto. Deze wijn uit Portugal is tintelfris, smaakt naar appel en citrus en je drinkt hem bij een salade of vis. Wat er zo bijzonder aan is? Nou, 4685 amateur-sommeliers geven hem een voor Vivino-begrippen astronomische score van 3.8. Verder laten we graag het woord aan Hamersma (en voor de gelegenheid geven we hem extra veel ruimte):

“Hier is, gewoon in het supermarktschap, voor een allervriendelijkste prijs, een vinho verde die laat proeven wat een prachtwijn dat toch kan zijn. Slank, strakgetrainde zuren, toef koolzuur waar champagne jaloers op mag wezen. Rins, zilt, spannend, opwindend. Dat iedereen prosecco drinkt en niemand zoiets enerverends als vinho verde als deze is een raadsel. Laten we dat zo houden. Vertel het niet verder.”

2. Rietburg – Spätburgunder Trocken

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 7,49 euro voor 5,62 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Deze rode wijn met korting uit de Pfalz is fruitig en past bij de trend van lichte rode wijnen die je gekoeld kunt drinken. De druif heet Spätburgunder (dat is hoe de Duitsers pinot noir noemen). Lekker bij rood vlees en groente van de grill. De grofweg 1500 wijnliefhebbers leveren een mooi gemiddelde van 3.5 op. Hamersma geeft een 8,5. Hij vindt deze Rietburg streng maar diepgaand, waardoor hij ‘een stuk smakelijker is dan die pinot noirs die uit niet meer dan overrijp fruit bestaan.’ Helder.

3. AH Excellent Grand Vin de Bordeau

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 7,49 euro voor 5,62 euro
Vivino-score: 3.8 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

De top 3 van wijn in de aanbieding wordt gecompleteerd door een stevige rode wijn uit bordeaux. Deze mix tussen cabernet sauvignon en merlot bevat kenmerkende smaken als zwarte bes en kers. Hij smaakt het lekkerst bij een vleesgerecht. Omdat deze wijn speciaal geselecteerd is door de wijnkenners van Albert Heijn, zijn er helaas te weinig beoordelingen op Vivino om er een gemiddelde uit te peuren. We moeten het doen met Hamersma. Die geeft een joviale 8,5. Hamersma vertelt dat de wijnmaker deze wijn heeft laten lageren op getoast eikenhout. Hierdoor proeft hij een ‘roostertoontje’, dat gelukkig precies in balans is. 

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter en meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Nog één aanbieding: goedkope barbecue

We stipten het al aan, maar één wijn met korting deze week smaakt het lekkerst bij een lap vlees van de barbecue. Heb je die nog niet? Geen punt. De Big Green Egg is deze week ook in de aanbieding en er gaat maar liefst 500 euro vanaf.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.