Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 17 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn gooit zijn beste wijn in aanbieding: de top 3

Deze week zet Albert Heijn zijn allerbeste flessen wijn in de aanbieding. Deze drie wijnen met korting zijn allemaal lekker, maar er kan er maar een de lekkerste zijn. We maken een top drie met behulp van Vivino en Hamersma.

Winemaker’s Lot en Hardy’s zijn misschien wel de allerbeste wijnhuizen uit de stal van Albert Heijn, zeker in het goedkope segment. Deze week zijn meerdere wijnen van beide producenten in de aanbieding bij Albert Heijn. Australiërs tegen Chilenen, maar wie maakt de lekkerste wijn? Er zijn maar twee entiteiten die uitsluitsel kunnen geven: de Grote Hamersma en Vivino. Manners smelt hun beoordelingen samen tot één top 3 voor wijn met korting.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 16

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is voor het aanstaande weekend de top drie wijn met korting bij Albert Heijn.

1. Hardy’s Chardonnay Sauvignon Blanc

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 5,99 euro voor 4,49 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

De Australiërs pakken het goud met deze scherp geprijsde mix van chardonnay en sauvignon blanc. De eerste druif is zacht en rond, de laatste fris. De een is braaf, de ander heeft pit. In deze blend van Hardy’s werken ze harmonieus samen. ‘Terrific value for money,’ zegt ene David op Vivino. Hamersma merkt op dat veel mensen de firma Hardy’s commercieel noemen, maar dat hij er zelf ‘knorrend van plezier’ zijn winkelwagentje mee vult. Doen wij dat ook (alleen zonder te knorren).

2. Hardy’s Cabernet-Shiraz-Merlot ‘Crest’

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 5,99 euro voor 4,49 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8+

Ook de zilveren medaille sturen we per luchtpost op naar Australië. Dit moet kunnen, want de wijn zelf is klimaatneutraal geproduceerd. Deze mix van cabernet, shiraz en merlot is stevig en past bij pittige kazen, zegt de fabrikant zelf. Hamersma is het daarmee eens. Hij vindt de wijn ‘fors, flink en potig’. De gebruikers van Vivino vinden deze zwartpaarse wijn van Hardy’s zelfs nog iets lekkerder dan de witte wijn op de eerste plaats. ‘Sterke geur van kaneel, kruiden, kersen en tabak,’ zegt gebruiker Poppy, en dat vindt hij of zij lekker, want er prijken vier sterren boven zijn/haar reactie.

3. Concha y Toro Cabernet Sauvignon ‘Winemaker’s Lot’

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 5,99 euro voor 4,99 euro
Vivino-score: 3.4 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8
+

Winemaker’s Lot grist het brons weg voor de neus van de Australiërs en redt daarmee de eer voor de Chilenen. Het gemiddelde van meer dan 1000 Vivino-gebruikers komt neer op een 3.4. Onder hen Robin Verlangen, die zegt: ‘veel rood fruit, vooral aardbei, en zwarte peper’. Hamersma heeft het vooral over de prijs: “Goud op zwart. Oogt exclusief. Maar de prijs ontkent het. Ondanks stijgende inflatie, transportkosten en wat al dies meer zij, geen cent duurder geworden. En zit er dan nog wel driekwart liter in die 0,75 l fles? Je hoort tegenwoordig zoveel over ‘krimpflatie’.” Geen zorgen, Hamersma en lezer, die driekwart liter zitten er gewoon in! En met 12% alcohol word je er niet heel lam van. Ook wel eens lekker.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles met korting wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter; meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Witte wijn is lekker met vis

Met twee flessen wit op een en twee in de ranglijst van wijn met korting, ligt het voor de hand om er een lekker visje bij te bakken. Ga eens niet voor zalm, maar voor de favoriete vis ván de zalm. Is ook nog gezonder!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.