Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 8 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn knalt korting op 80 wijnen: de top 3 volgens Vivino

Deze week zijn er maar liefst tachtig verschillende flessen wijn in de aanbieding bij Albert Heijn, en ook nog eens alle tachtig rosé. Een top 3 van wijn met korting was nog nooit zo nodig. Gelukkig staan Hamersma en Vivino altijd paraat. 

Van de tachtig verschillende flessen wijn in de aanbieding bij Albert Heijn, hebben we alle flessen onder de zes euro met elkaar vergeleken. Het moet immers wel leuk blijven. De top 3 volgens Vivino en Hamersma ontloopt elkaar niet veel, maar er zijn wel duidelijke verschillen. De één is ‘snoeperig’, de ander vol en rond en de laatste heeft een laag alcoholpercentage. Voor ieder wat wils dus!

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 19

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is voor het aanstaande (zonovergoten) weekend de top drie wijn met korting.

1. Mesta Organic Tempranillo Rosé 

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 5,29 euro, twee voor 7,95 euro.
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Deze Spaanse temperanillo zit vol vers fruit en is supersappig. Of zoals Hamersma het zegt: ‘tikje snoeperig’. Gelukkig zegt hij ook dat dit ‘al rap tot de orde wordt geroepen door kwieke zuren’. Geen zoete meuk dus. Een acht van Hamersma.

De gebruikers van Vivino zijn het hiermee eens en geven een gemiddelde score van 3.6, al moeten we er wel bij zeggen dat hij maar 62 keer beoordeeld is. Al met al lijkt het ons veilig om deze Mesta rosé te kiezen als je een lekker doordrinkbare rosé zoekt voor tijdens een picknick, barbecue of borrel. 

2. Fat Bastard Rosé

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 5,79 euro, twee voor 8,89 euro.
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Fat Bastard is een mix van syrah en grenache, afkomstig uit de Languedoc in Frankrijk. Ooit zo genoemd omdat de makers bij toeval een hele dikke, volle en ronde wijn hadden gemaakt, die verrassend in de smaak viel. Ook deze rosé is een krachtige en stevige wijn. Hamersma drinkt en proeft: ‘fladderend rood fruit, een zuchtje kruiderij, trippelende zuren.’ Wederom geeft hij een acht.

Het fundament op Vivino is dit keer stevig. 2342 gebruikers geven een gemiddelde score van 3.5. Koop deze Fat Bastard als je een kipgerecht of vegetarisch gaat eten. 

3. Wild Pig Syrah

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 5,99 euro, twee voor 8,99 euro.
Vivino-score: 3.3 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Wild Pig-wijn komt aan zijn naam doordat er in de Languedoc in Frankrijk (waar ook deze syrah uit afkomstig is) wilde zwijnen in de wijngaarden rondhangen. Deze rosé is verfrissend en heeft een zachte nasmaak. Het alcoholpercentage is met 12 procent bescheiden. Hamersma zegt het weer mooi: ‘Het varkentje scharrelt tussen de rijpe aardbeien, frambozen en kersen.’ Ook deze laatste rosé krijgt van hem een mooie 8.

De 808 gebruikers van Vivino zijn ietsje minder positief met een score van 3.2. Desondanks lijkt dit ons een prima wijn voor bij vis, kip of gewoon bij de borrel.

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter, want meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Een gezonde balans met de 20/20/20-ochtendroutine

Een glas wijn is lekker, maar je moet niet de hele dag op een witte tuinstoel rosé zitten slurpen. Sluit je aan bij de 5AM Club en pas de 20/20/20-ochtendroutine toe om een gezonde balans tussen genot en ontspanning te vinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.