Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Top 3 wijn in aanbieding bij supermarkten volgens Vivino in week 7

Er is in week 7 van 2024 weer veel wijn in de aanbieding bij de supermarkten in Nederland. Met behulp van de app Vivino selecteren we voor jou vast een top 3.

Maar liefst 92% procent van wijndrinkend Nederland koopt zijn wijn in de supermarkt voor minder dan 5 euro per fles. Toevallig vormt deze 92% precies de mensen voor wie wij bij Manners artikelen schrijven. Daarom duiken we deze week de supermarktfolders in. Hier zoeken we niet alleen voor je op welke wijn in de aanbieding is, maar ook of hij een beetje te drinken is.

Het zwaartepunt van de week ligt achter ons dus we mogen weer een glas wijn bij het eten. En dan natuurlijk het liefst een fles wijn die in de aanbieding is. De wijnen die wij deze week hebben uitgekozen zijn niet alleen in de aanbieding, maar kosten zelfs minder dan 4 euro.

Beste wijn in aanbieding bij supermarkten

Deze week hebben we ons vizier gericht op een fles rode wijn. Drie supermarkten, drie verschillende druiven. Onze top drie: een Carmenère, een Primitivo en een Cabernet Sauvignon.

1. Undurraga Carmenère

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,29 euro voor 3,97 euro.

De Carmenère-druif is een mix van Merlot en Cabernet Sauvignon. Oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, maar nu wordt hij bijna alleen nog maar in Chili geteeld. Deze Undurraga scoort een 8 uit 10 in de Grote Hamersma. Op Vivino krijgt hij een gemiddelde score van 3,6 uit 5. Je vindt hem bij de Albert Heijn of bestelt hem hier.

2. Villa Puccini

Supermarkt: Plus
Prijs: Van 5,09 euro voor 3,97 euro.

Villa Puccini is een Italiaanse Primitivo. Hij is zowel stevig als fruitig en smaakt naar bramen en bosbessen. Hamersma noemt hem een ‘prima Primitivo’ en beoordeelt de wijn met een 7,5. De 675 recensenten van Vivino geven hem gemiddeld 3,5 sterren. Tot zaterdag bij de Plus te koop voor 3,97.

3. Alpaca Cabernet Sauvignon

Supermarkt: Jumbo
Prijs: twee flessen voor 7,99 euro (normaal 4,99 per fles).

De laatste rode wijn in de aanbieding is de Alpaca Cabernet Sauvignon. Zoals de meeste Cabernet Sauvignons is deze Alpaca uit Chili krachtig en stevig en bevat hij een medium hoeveelheid tannines. Hij smaakt naar cassis, zwarte bessen, vanille en chocolade. Op Vivino scoort hij een 3,3 en in de Grote Hamersma wordt hij beoordeeld met een 7,5. Tot en met 27 februari koop je er twee voor 7,99 euro bij de Jumbo.

Vivino

Wandelend door de supermarkt op zoek naar een goede wijn is Vivino een uitkomst. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino invoeren bij Google. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Drankjes met weinig calorieën

Hou je niet van rode wijn, maar wel van alcohol? Lees dan ons artikel over alcoholhoudende drankjes met weinig calorieën. Word je ook nog dun van!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.