Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Beste oorlogsserie van 2024 krijgt er meerdere seizoenen bij

Disney+ serie Shogun scoort de perfecte score van 100 procent op Rotten Tomatoes en is ons inziens de beste oorlogsserie van 2024. Goed nieuws voor serieliefhebbers die er ongeveer hetzelfde over denken: er komen twee nieuwe seizoenen bij.

Een keer geen oorlogsserie die zich afspeelt in de Eerste of Tweede Wereldoorlog. Voor deze serie gaan we naar Japan en dan reizen we direct ruim vier eeuwen terug in de tijd.

Oorlogsserie Shogun op Disney+

De oorlogsserie van Disney+ speelt zich af omstreeks het jaar 1600, als Japan op de rand balanceert van een burgeroorlog. Machtige leenheren – ook bekend als daimyō – dingen naar de hoogste machtstitel van Shōgun.

Ook een grote rol is weggelegd voor de Engelse scheepsnavigator John Blackthorn, die een schipbreuk lijdt aan de kust van Japan en gevangen wordt genomen door de daimyō Yoshii Toranaga. Toranaga is een van de vijf regenten die het land regeren, maar zijn positie wordt bedreigd. Hij erkent in Blackthorn een bondgenoot om Shōgun te worden. Toda Mariko, de dochter van een in ongenade gevallen samoerai, wordt aangewezen als tolk van Blackthorn. En meer gaan we niet verklappen.

Twee nieuwe seizoenen

Nu wordt er dus gewerkt aan meerdere nieuwe seizoenen van de serie Shogun. Dat melden FX en Hulu. Het is de bedoeling dat er twee extra seizoenen van de dramaserie worden ontwikkeld. Een releasedatum is nog niet bekend. Het eerste seizoen van de oorlogsserie op Disney+ telde tien afleveringen.

Nu op Disney+: oorlogsserie met perfecte score en John Wick-ster
(Afbeelding: Disney)

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Clavell uit 1975. Het verhaal was eerder al de inspiratie voor een miniserie in 1980. Voor de voortzetting keren producenten Justin Marks, Rachel Kondo en Michaela Clavell terug, net als producent en acteur Hiroyuki Sanada. De beste oorlogsserie van 2024 is grotendeels gesproken in het Japans met een overwegend Japanse cast.

Joodse Raad gratis te streamen

Check ook de beste Nederlandse oorlogsserie van 2024: Joodse Raad is gratis te streamen op NPO.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.