Alrik de Jong
Alrik de Jong LEGO 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Ultieme LEGO-vacature zonder diploma en met prima salaris

Ben je bovengemiddeld geobsedeerd door LEGO, zoals een deel van onze redactie? Dan hebben we een perfecte vacature voor je gevonden. Bij Steentjeswereld zoeken ze een allround verkoopmedewerker die andere hobbyisten verder helpt. Geen diploma nodig, maar je hebt wel kans op een prima salaris.

Eind vorig jaar tipten we je al een geniale LEGO-vacature bij Catawiki, met de focus op veilingen. Deze vacature bij Steentjeswereld is laagdrempeliger, maar als je het ons vraagt ook leuker qua inhoud. Over het salaris valt overigens te onderhandelen.

LEGO-vacature: verkoopmedewerker bij Steentjeswereld

Bij Steentjeswereld vind je LEGO-onderdelen die per item en kleur zijn gesorteerd. Op de website kun je door 258 pagina’s met werkelijk alle mogelijke steentjes bladeren, maar een fysiek bezoek aan de winkel is veel leuker. Alsof je een Harry Potter-film binnenstapt. Een snoepwinkel voor volwassenen. En zo kunnen we nog even doorgaan met superlatieven.

vacature steentjeswereld marum verkoopmedewerker salaris
Het magazijn (Afbeelding: Steentjeswereld)

Verdeeld over ontelbaar veel vakjes vind je het complete LEGO-archief aan steentjes en losse onderdelen. Als verkoopmedewerker help je binnen dit speelgoedwalhalla klanten aan de juiste minifiguren of items voor hun gedroomde bouwwerk. Dit gebeurt zowel fysiek in de winkel als via mail of telefoon.

Eisen en salaris

We komen zo bij het salaris, maar eerst even wat eisen. Je hebt geen diploma nodig, maar je moet wel bekend zijn met de termen Bricklink, Rebrickable, Brickowl, item 3001,  MOC, AFOLs, Stud.io. Daarnaast moet je voor de baan als allroundverkoopmedewerker bij Steentjeswereld communicatief vaardig en uiteraard helemaal gek van LEGO zijn. Meer details lees je in de vacature.

Als salaris wordt een indicatie tot 2.550 euro op basis van 40 uren gegeven. “Al zijn we niet te beroerd er een steentje bovenop te doen als je ons naar een hoger niveau brengt”, schrijft Steentjeswereld in de vacature. Er wordt iemand gevraagd die tussen de 20 en 36 uren beschikbaar is. Je komt te werken in Marum, een dorp tussen Groningen en Drachten.

Banen zonder diploma met een goed salaris

Te weinig specifieke LEGO-kennis, maar wel op zoek naar een baan zonder diploma met een prima salaris? Check deze vijf beroepen waar je zo kunt instromen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.