Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 17 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Nike Dunk Low ‘Cult Classics’

Nike heeft een herinterpretatie van de oerversie van de Nike Dunk Low-sneakers onthuld. Check de ‘Cult Classics’ in het klassieke ‘Varsity Green’.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een model dat naast de Adidas Samba de populairste schoen van dit moment is.

Nike Dunk Low ‘Cult Classics’ in Varsity Green

De Cult Classics-collectie van Nike is een zorgvuldig samengestelde selectie van iconische releases die tijd en stijl overstijgen. Achter elk paar zit een verhaal van culturele betekenis, uit het verleden of van de toekomst. Nu dus de klassiek groene Dunk Low-sneakers.

nike dunk low cult classics nieuwe sneakers varsity green
(Afbeelding: Nike)
nike dunk low cult classics sneakers varsity green
(Afbeelding: Nike)
nike dunk low cult classics nieuwe sneakers varsity green achterkant
(Afbeelding: Nike)

De Nike Dunk Low werd iets langer dan 30 jaar geleden voor het eerst gelanceerd. Aanvankelijk was de schoen vooral populair binnen het Amerikaanse collegebasketbal, nu domineren de sneakers het straatbeeld. Deze nieuwe editie in het ‘Varsity Green’ is een ode aan de gelijkkleurige cultklassieker uit de oertijd van het model. Vanaf 09.00 uur op 29 mei te koop voor 119,99 euro. Snel bij zijn, want deze release is vermoedelijk in no-time uitverkocht.

Biologieleraar-sneakers

Wees gerust, er zijn genoeg nieuwe Dunk Low-sneakers die je ook nu gewoon koopt op de website van Nike. Zo tipten we niet zo lang leden deze stijlvolle stappers die een ode vormen aan je biologieleraar van de middelbare school.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.