Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 3 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Nike Dunk Low ‘biologieleraar’

De nieuwe Nike Dunk Low-sneakers doen ons denken aan de biologieleraar op onze middelbare school, die met twee vingers een vlieg uit de lucht pakte en vervolgens opat. Zijn wandelkledingstijl vonden we maar oubollig, terwijl we die nu juist nastreven.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar dat je mee terugneemt naar het lokaal waar je leerde over celdeling en fotosynthese.

Nike Dunk Low ‘biologieleraar’

Nee, ‘biologieleraar’ is niet de officiële benaming van deze Dunk Low, helaas. De nieuwe editie van deze lage sneakers van Nike, een van de populairste modellen van de laatste jaren, heeft de officiële benaming Pacific Moss. Toch wel wat natuurlijke termen erin, dus.

Het is de combinatie van kleuren die de gemiddelde biologieleraar van weleer droeg terwijl hij de microscopen klaar zette of een sinaasappel uit zijn broodbak pakte. Het hele jaar door dezelfde groene trui, beige broek, grijze geitenwollen sokken en bruine schoenen. Dat alles zit, in onze fantasie althans, verpakt in deze stijlvolle Nike Dunk Low-sneakers. En nee, we zitten tijdens werkuren niet aan de LSD. Je koopt de schoenen nu voor 129,95 euro.

Sneakers van gisteren: Asics GEL-NYC

Van een old skool biologieleraar naar kekke paarse schoenen. Deze Asics GEL-NYC verkozen we gisteren tot sneakers van de dag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.